Új fotós táskák érkeztek a Vanguardtól – II.

A Vanguard fotós táska kollekciója eddig sem volt épp szegényesnek nevezhető, ám most több új modellel bővült a szortiment. Köztük szerepel a The Heralder 17Z Zoom, a The Heralder 46 és a guruló csoda, a The Heralder 51T. Múltkor a The Heralder 17Z Zoomot mutattam be, most a soron következőt, a The Heralder 46 hátizsákot szeretném ismertetni, tartsatok velem!

the_heralder_46_main.jpgthe_heralder_46_side.jpg

A Vanguard The Heralder 46 egy közepes méretű fotós hátizsák, amibe egy Canon EOS 5D Mark III illetve Nikon D800 méretű tükörreflexes váz fér felcsavart 70-200 mm F2.8-as (tehát nagy) telezoommal, plusz még 2-3 objektív (két nagyobb, illetve három kisebb méretű), valamint egy rendszervaku. A fotós felszerelés mellé egy maximum 14”-os notebook és egy táblagép is elfér a pakkban.

the_heralder_46_back.jpg

the_heralder_46_hord1.jpgthe_heralder_46_hord2.jpg

A hátizsák hátoldala levegővel töltött párnácskákkal van ellátva a lapocka és a derék tájékán; a vállpántok is vaskos, puha szivacsos részekkel rendelkeznek, így ennek, és a kettős keresztpántnak hála még teljesen megtöltve is kényelmes marad a The Heralder 46 viselete. A háromlábnak kialakított szállítórendszerrel egy közepes, vagy a közepesnél kicsivel nagyobb állványt is magunkkal vihetünk. No, nem a rendszer szab gátat az állvány méretének, hanem a viselés kényelme: a nagy és nehéz tripod már féloldalasan húzná a fotóst.

the_heralder_46_tripod.jpg

Említettük a notebookot: a mobil számítógépnek a hátizsák hátrészében egy kívülről külön hozzáférhető fachban van a helye, így az mindkét oldalról (elölről és hátulról) megfelelően védve van esetleges sérülések ellen.

the_heralder_46_views.jpg

A táska nagy, lenyíló fülében látható zsebrész akár egy 10”-os táblagépnek is helyet ad, azonban ezt csak egy tépőzár zárja.

the_heralder_46_tabletpocket.jpg

A hátizsák tetejére – még mindig a nagy lenyíló fülről van szó – egy kisebb zseb lett elhelyezve, ahová pénztárcát, igazolványokat, illetve olyan kisebb terjedelmű tárgyakat tehetünk, amihez az út során esetenként gyorsan hozzá kell férnünk.

the_heralder_46_toppocket.jpg

Mint a legtöbb Vanguard fotós táska és hátizsák, úgy a The Heralder 46 is gyorshozzáférésű, azaz a fényképezőgéphez közvetlen cipzáras ajtó vezet, amely a táska oldalán található és félvállas viselésnél egy lezser elforgatással elérhető. Ennek az oldalzsebnek a belső felületén egy cipzáras és két tépőzáras részleg található. A cipzárasba tehetjük az objektív védősapkáját, míg a két tépőzárasban a tartalék memóriakártyák utazhatnak.

the_heralder_46_camerasidepocket.jpgthe_heralder_46_innerpockets.jpg

Belül tetszőlegesen elrendezhető szeparátorok védik a felszerelésünket. Ezek az elválasztók jó vastagok és kellően erős tartásúak. Felületük puha, bársonyos anyaggal van bevonva, így garantáltan nem karcolódnak össze objektívjeink.

the_heralder_46_innermain.jpg

Ha mást is viszünk magunkkal az útra, mint például töltő, szenzortisztító körte, kártyaolvasó, vagy esetleg némi ennivaló, azt mind a belső fő szekció felső részében tárolhatjuk. Mobiltelefonunknak a gyártó egy külön kis táskát mellékel a hátizsákhoz, amit közvetlenül a vállpántra erősíthetünk. Ebbe azonban csak a kisebb, kecsesebb telefonok férnek, a csúcskategóriás eszközök már nem.

the_heralder_46_uzsonnas_fach.jpg

Kép forrása: vanguardworld.com

A The Heralder 46 már eleve vízlepergető külső anyagának hatásfokát a beépített esőköpennyel lehet fokozni, annak használatával még erősebb esőben sem kell félni a beázásától.

the_heralder_46_esokopeny.jpg

Kép forrása: vanguardworld.com

A Vanguard The Heralder 46 hátizsák paraméterei: 1,96 kg-os tömeg, 260 x 160 x 230 mm-es belső, 305 x 265 x 465 mm-es külső méret. Anyaghasználata: 1000D poliészter külső, 150D poliészter és bársony belső. A Vanguard The Heralder 46 bruttó 49 000 forint körüli áron lesz hamarosan megvásárolható a bluechip.hu webáruházban. Próbám során kellemes útitársnak bizonyult, s bár csak egy budai túrán volt a kísérőm, nagyon kényelmesnek és kellemes viseletűnek bizonyult. Merem ajánlani!

ajanlom.gif

Vanguard The Heralder 46

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...