Immár nagyon kicsi az esélye annak, hogy az Olympus újra dSLR vázakat gyártson

A 43rumors.com posztja szerint azonban még nincs veszve minden, s bár nagyon kicsi annak a valószínűsége, hogy az Olympus ismét dSLR vázakat is gyártson, azért még nem kell temetni a tükörcsattogókat. Az amateurphotographer.co.uk brit szaklap ugyanis lefolytatott egy interjút az Olympus egyik menedzserével, aki azt állította, hogy amennyiben jól mennek a MILC vázak (és ennek megfelelően kellően összeszedik magukat pénzügyileg), úgy akár az is szóba jöhet, hogy ismét tükörreflexes fényképezőgépeket is gyártsanak. „Senki sem tudja, mi lesz tíz év múlva, de ha egy megfelelően nagy és stabil szeletet tudunk kicsípni a tükör nélküli gépek piacából, úgy ismét kibővíthetjük termékpalettánkat új dSLR vázakkal, de jelenleg kizárólag a MILC vonalra összpontosítunk és nem tervezzük a tükrös vonal továbbvezetését.” – mondta Terada. Később hozzáfűzte: „Az Olympus akár kétféleképpen is képes lehet arra, hogy a piac tortájából egy nagy szeletet vágjon le magának: egyrészt a meglévő dSLR felhasználók megnyerésével, másrészt a fotózás iránt érdeklődők a tükör nélküli rendszerkompaktok felé való terelgetésével.”.

olympus_gepek.png

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • fejetlen bárd

  Ott bukták az egész történetet, hogy hagyták magukat kigolyózni a DSLR piacról, pedig ahogy a mellékelt ábra mutatja, az Olympus képes zseniálisan jó gépeket és objektíveket készíteni. De ők inkább feladták, hogy egy teljesen új utat járjanak.

  Nagy ostobaság volt, mert a MILC kategória elfogadottsága még mindig igen csekély, alig 10% az összes eladott géptípus közül. Előbb a DSLR szegmensben kellett volna egy olyan pozíciót kiharcolni, ahol már bele lehet ugatni a piaci trendek alakításába.

  Határozottan tartom azt, hogy ha a Canon azt mondaná az eddig DSLR fanatikus követőinek, hogy a MILC is lehet ezzel egyenértékű, akkor egyetlen csapással kiegyenlítődnének a piaci viszonyok. De a Canon nem akarja mondani, jó neki ez így, nem is adná fel ezt a kiváltságos pozíciót.

  Az ilyen kis nyavajás Olympus, Panasonic, Fujifilm meg a többiek mondhatnak akármit. A DSLR megrögzött híveihez vagy el sem jut, vagy nem is érdekli őket.

 • @fejetlen bárd:
  Ugyanez volt a digitális korszak elején is: artikulálatlan üvöltésre számíthattál 20 évvel ezelőtt, ha csak megpedzetted profi körökben, hogy a digitális technika egyszer majd ki fogja szorítani a filmest.
  Ma pedig ugye néhány nagyon specializált profin és elszállt művészen kívül senki nem használ már filmest.
  Szóval, ki kell várni. Fogja majd érdekelni a DSLR-híveket is…