Előfizetéses lesz az Adobe Lightroom?

Úgy tűnik, az Adobe Lightroom iOS mobilgépes változata a Photoshop asztali gépes kiadásához hasonlóan szintén előfizetéses lesz, legalábbis ezt sugallja az a véletlenül kikerült információ, ami az Adobe egyik oldalán volt látható pár percig. Az Adobe Lightroom mobilos változatáért éves előfizetéses modellben 99 dollárt kell majd fizetni, cserébe a közkedvelt szoftver asztali változatának funkcionalitását lehet majd élvezni táblagépeken, okostelefonokon – nyilván azért lesznek majd kurtítások. A szoftvergyártó amúgy már tavaly a Las Vegasi Photoshop World show-n bemutatta a mobilos Lightroom korai béta változatát, így az érdeklődők rövid betekintést kaphattak, hogy mi vár majd rájuk. Remélhetőleg, az asztali változat nem lesz előfizetéses, korábban ugyanis az Adobe azt ígérte, a Lightroomot megkíméli a felhőjétől. (Forrás: dpreview.com)

lightroom.png

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

  • GaPeti

    Szerintem csak idő kérdése és az LR is havidíjas lesz. Már az is gyanús volt, hogy régi PS felhasználók kedvezményesen egy csomagban kapták meg a PS és a LR, sőt az a furcsa hogy eddig nem havidíjas rendszerben adták LR.

  • emkorec

    Egyik ismerősömnek Creative Cloud előfizetése van (tehát komplett CC csomag az összes szoftverrel) és kezdet óta közte van a Lightroom is, amit nem igazán értettem, mert én is úgy tudtam hogy csak dobozos verzió létezik belőle). Nekem csak single app előfizetésem van, de nem is látom a LR-ot a letölthető/megvásárolható szoftverek listájában.

  • GaPeti

    @emkorec: Az LR csak dobozos változatban vásárolható meg (kb. 73€). Amit írtam a PS + LR akciós csomagról, csak PS CS3 (vagy újabb) liszencel rendelkező ügyfeleknek elérhető, nekik is csak február végéig. Sajnos mezei felhasználók nem élhetnek ezzel a lehetőséggel. 🙁 Kár, mert havi 12,29€ megérne, főleg hogy csak a PS CC változat havi 24,59€. Hát ennyit a havidíjas rendszerről. Mindegy egy-két esettől eltekintve LR 4 is tud mindent amire szükségem van. 😉