Tripont Fotóakadémia: Eifert János fotós mesterkurzusa „Modern portréfényképezés”

Folytatódik Eifert János népszerű mesterkurzusa, melynek mai témája a „Modern portréfényképezés”. Mint mindig, az előadásra ezúttal is regisztrálni kell (emailben), s a részvételi díj 3000,- Ft per fő (a létszám 25 főben lett maximalizálva). Az előadást szombaton, azaz április ötödikén workshop követi, amire szintén érdemes már most jelentkezni! Bővebb információ és regisztráció a Tripont oldalán található.

eifert_portre.jpg

„Arckép vagy portré: az ember képmása

A fotóművészeti műfajok között a portré előkelő helyet foglal el, hiszen az ember képmásának, személyiségének a bemutatására hivatott. A jó portré nemcsak felszínes, külső jegyeket ábrázol, hanem az egész ember belső tartalmát, személyiségét tükrözi. A portré lényegét illetően emberábrázolás (jellemrajz, jellemkép), formai megoldása pedig sokféle lehet. Lehet egész alakos felvétel, több személyt is ábrázolhat, vagy szűkebb kivágásokat mutathat. Nem szűkíthető – még műtermi fényképezés esetében sem – az arcképre, mellképre, egészalakos, páros-, vagy csoportképre. Az igazolványképet nem tekintjük portrénak, csupán a személy azonosítására szolgáló dokumentumnak.

Mint forma, a kreatív fotográfia eszköze, illetve témája is lehet. Hogy a mai kor igényeit magába foglaló, megújult személyfényképezést gyakoroljuk, a kreativitás, intuíció, valamint egy új formanyelv szükséges.”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...