Szeptember közepén érkezik a Panasonic DMC-GM5 és a DMC-LX100

A Panasonic nem egy, hanem kapásból két új fényképezőgép bejelentésére készül, melyeket majd – vélhetően – a Photokina „nulladik” napján, azaz szeptember 15-én lehet majd élőben megcsodálni Kölnben. Míg a GM5 a m4/3-os rendszer csatasorát erősíti, addig az LX100 egy csúcskompakt lesz beépített elektronikus keresővel és szenzormozgatásos képstabilizátorral – már ha igazak a pletykák, persze. Az még nem 100%, hogy a GM5 képes lesz-e 4K felbontású videók rögzítésére, de az LX100-ról azt hallani, hogy igen.

lx7

Képen a Panasonic DMC-LX7

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Duruzsló

  Az a baj az újdonságokkal, h eleve felvetődik a kérdés,h hova süllyesszem a legutóbbit? Tehát Igazából nem egyszerűen veszek egyet mert nincs. Ráadásul a 1-2 éves fgépek még nem nevezhetők rossznak finoman szólva. A régi elpasszolása gyalázatos elhasalás, ahogyan én látom. Fillérekért lehet megszabadulni a fotóscucctól, amiért kemény kopeket pengettünk, akkora a túlkínálat. Ördögi játszma ez.

  • mlzphoto

   nem köll eladni a régit, míg működik. jó az.

   • Duruzsló

    Én magam is már inkább a féket nyomom mint a gázt, ha új gépről van szó. Ha a régi szenzorom visszahúzhatatlan kiégéseit és a bizonytalankodó fénymérést hozzáteszem, akkor pillanatok alatt ellentmondásba keveredek magammal. Eladni? Nem eladni? Ez itt a kérdés! No ez a blökinek nem kell, amim van. Próbáltam hirdetni is. Ajándékárból egy max v kettő balekleső próbálkozik a sajténekkel. De le sem írom ide mi az, mert kiég a monitor. Ha meg egy (akad több is) jól kiexponált képet látok meg, akkor az érzés: ennyiért ezt? Tyűha! Marad!! Az újak bizony inkább jobbak mint a régiek.

  • Nátrium-tioszulfát

   Én azt sem értem, hogy miért kellene megvenni az újat csak azért, mert van. Mikor egy rendszer kiforrja önmagát, akkor már rendkívül apró fejlesztéseket mutatnak be generációról generációra.

   • Duruzsló

    Jó de akkor miért kell legyártani az újat, ha egyszerű eltekinteni mellette? Pl. lx7-es nem a rendszer gépek közt szerepel. Jó példa most a Sony rx100 1-2-3. De a rendszergépeknél is csiszolják a szenzort a fókuszt. Erre föl már nem érzed mindig jónak a korábbi választásod. Ki van ez találva. Ha mégis cserélsz, mert meggyőzted magad, akkor csakhamar kezdődik minden elölről.

    • mlzphoto

     mert lehet, hogy valakinek még nincs a régiből.

     • Duruzsló

      Na látod pont ezt nem tudnám elképzelni, h ember, aki vágyott valaha egy digifgépre és még nincs neki és most kezdi megvenni az elsőt. Na persze vannak ilyenek, de mekkora súllyal?

     • Greene

      En pl. azert orultem a Fuji X-E2 bejelentesenek, mert utana nem sokkal lement az X-E1 ara, es vegre meg tudtam venni az utobbit. 🙂

    • Nátrium-tioszulfát

     Azért jelennek meg folytatások, mert a gyártók ebből élnek meg. Neked ettől függetlenül nem kell benyalnod a marketing bullshitet, hogy váltanod kell X évente. A meglévő gépeddel ha elégedett vagy és teszi a dolgát, akkor nincs okod a váltásra.

     • Duruzsló

      Amikor azt látod, h pl. kiadják a kompaktod jobb fényerővel, nagyobb szenzorral, jobb video rátával stb. akkor közel kerülhetsz a bullshit megizleléséhez. Én most garantáltan kiszúrok az összes gyártóval, meg potyalesővel, mert nem veszek és nem adok el. És rettenetesen megfogadom, h ezt be is tartom. Remélem.:) Nézek egy kis kiégett eget inkább mintsem aránytalanul sokat költsek vagy bukjak. Az biztos, h nemrégiben már gyártottak olyanokat fgépekből, amikre rá “kell” mondani, h jobb se kell. Én a 4k videofelbontást pl nem tartom különösen vágyható fejlesztésnek.

     • mlzphoto

      höhö, találkozunk az irányjelző használt topikjában 😛

     • Duruzsló

      én is nevettem magamon, de biz’isten. Most berágtam. Frankón! Szal’ egy 50-essel szúrták volna a szemem a “szeretett” D40 18-70, pótaksi, tasi, memkari stb. szettemre, ami még nem fáradt meg a 9e ex. alatt. Ennyit ér. Ok. Ez van. Nyomkodni kell míg szét nem esik. Valójában írtó jó páros. Csak a szenzor… Hobbista vagyok nem szállok el. Földig ér a lábam. Évi 1000 képre nem tolom rá zseton hegyet. Ki hogy?

     • Nátrium-tioszulfát

      Továbbra is azt mondom: Ha eddig is megfelelő volt a felszerelés (elég volt a fényerő, elég volt a videó bitrátája), akkor semmi okod arra, hogy cserélj. Az már csak színtiszta önigazolás, mikor az ember saját magát győzködi, hogy neki kell az új.

      Az eget meg nem tudom hogyan égeted ki. Tudod mekkora volt egy amatőr analóg film és a fotópapír dinamikája? Több fényértéknyivel volt elmaradva a jelenleg sereghajtó Canon szenzorok mögött. És akkor is tudtunk helyesen exponálni. De sokszor csak simán nem érdekelt senkit az, hogy kiégett az ég, a legtöbb híres sajtófotót vagy utcai fotót megnézve ma simán leszaroznák egy Fotózz.hu-n.

     • Duruzsló

      Persze nekem jó, ami van. Csak van egy apsc milcem és nem tudom nem észre venni, a vele készült képek messze nem ilyen “kiégésfélősek”. Tehát jóval nagyobb az átfogása. A rawból max. 1 FE tudok menteni, de el kell kapni a fényes háttérnél a megfelelő expóértéket, mert tényleg hajlamos az öreglány túlexpózni. Minusz 2 fe korrekció se ritka ilyen témán!

     • Nátrium-tioszulfát

      Nekem a Fujifilm X-E2-vel nem volt soha ilyen gondom, pedig nem lennék meglepve ha kiderülne, hogy dinamikában épp olyan “gyenge”, mint egy Canon DSLR. Persze, szemmel láthatóan szélesebb dinamikát produkál egy Nikon DSLR, de ez egyszerűen engem nem izgat. Nekem az már túl sok, alapesetben is kicsit HDR szerű és túl lapos. Inkább aláexpózok és RAW-ból felhúzom a sötét részeket. Vagy csak hagyom kiégni a francba az eget, ott azért ritkán van olyan képi tartalom ami miatt aggódnom kéne.

     • Duruzsló

      Ugyan az X-E2 eleve többet ígér mint az én őskövület d40-em átfogás szerint. Lehet azt is mondani, h a felfogás a hibás nem a szenzor. 🙂 Kár erőlködni a szakmaiságon nekem. Azonban nekem is laposnak tűntek a nagyátfogású szenzorok képei kezdetben. Ezt ma már másképpen látom, mert kezdek a jelen képi környezetben hozzászokni. Ezzel együtt volt sikerélményem nyaraláson a kacat tükrössel, mert így is volt honpolárunk, aki fotósnak nézet, de min. féltucatszor kértek meg mások, h csináljak képet a gépükkel róluk. Véremben van a fotózás. Ezt mások is látják. Most kell röhögni! 🙂

     • Nátrium-tioszulfát

      Már ne is haragudj, de a D40 tud 11 EV dinamikát, míg van egy 5D Mark III vázam ami meg csak 11.7 EV-re képes, ami gyakorlatilag alig érzékelhető különbség. Szerintem az X-E2 sem tud sokkal többet (kivéve kiterjesztett dinamikával, de az szoftveres hókuszpókusz).

      Túl van reagálva ez a dinamika dolog.

     • Duruzsló

      Rendicsek és köszi!