Olympus: pápá világgarancia!

2004 óta élvezhettük az Olympus fényképezőgépekre vonatkozó világgaranciát, ami azt jelentette, hogy bárhol is vásároltunk Olympus készüléket, azt a világ másik felén is ingyen javíttatni tudtuk, ha a garanciális szabályozásnak megfelelően jártunk el (és a hiba jellege is engedte). Ám ennek most vége, a gyártó az országonként eltérő törvényekre és szabályozásokra, valamint szervizhálózati tényezőkre hivatkozva beszünteti a globális jótállást. Ez a szabályozás nem vonatkozik azokra a készülékekre, melyek még nem futottak ki a garanciális időszakból, de minden újonnan vásárolt fényképezőgép már helyi jótállással kerül forgalomba. Íme, a hivatalos szöveg:

olympus_logo

„Közlemény

Értesítés az Olympus digitális fényképezőgépekre és kiegészítőkre vonatkozó jótállás rendszerének módosításáról.

2014 szeptemberében az Olympus átáll a világgarancia rendszeréről az új helyi garancia rendszerére, mely az Olympus Europa SE & Co. KG érdekeltségi területén az európai szervizgarancia néven érhető el.

Az Olympus […] a digitális fényképezőgépekre és kiegészítőkre 2004 április elsejétől érvényes világgarancia rendszert vezetett be. Azonban a változatos törvényi előírások és a különböző országok eltérő szerviz infrastruktúrájának okán az Olympus úgy döntött, módosítja a garancia rendszerét.

A garancia rendszerének módosítása nem érinti a jótállás által biztosított szervizszolgáltatások körét, azonban az európai szervizgarancia […] érvényessége az Olympus Europa SE & Co. KG által lefedett üzleti érdekeltségi területre korlátozódik. Az így lefedett terület a www.olympus-europa.com weboldalon ellenőrizhető. Bármely, az ezen a területen kívül végzett javítószolgálat és szervizelés díjköteles lesz.

Olympus Europa SE & Co. KG üzleti érdekeltségi területén kívül vásárolt termékek javítószolgálata és szervizelése az európai szervizgaranciával lefedett területeken ugyancsak díjköteles lesz – mivel ezek a termékek nem tartoznak az európai szervizgarancia körébe.

A világgarancia rendszeréről az európai szervizgarancia rendszerére történő átállás időszakában az Olympus továbbra is biztosítja az érvényes, világgaranciára vonatkozó tanúsítvánnyal rendelkező Olympus fényképezőgépek garanciális javítószolgálatát.

A jótállási időre vonatkozóan az Olympus továbbra is biztosítja a helyi jótállási időtartamot a területileg érvényes jogszabályoknak megfelelő és alkalmazandó jótállási időtartammal összhangban. […]”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...