Camerapunk – ha már unod a szokásos „feketét”

Az emberek általában szeretik egyedivé varázsolni környezetüket: szépítgetik a lakást, matricázzák a notebookot, színes tokba teszik a megfoghatatlan tepsifonokat és optikai tuningra viszik a verdát – miért ne lehetnének hát végre a fényképezőgépeink is kicsit „színesebbek” (no, nem a Pentax féle elgondolás mentén..)? Hát lehetnek! A választ és a megoldást a Momo Lee adja, aki jelenleg a kickstarter.com pénzgyűjtő oldalon szeretne érvényt szerezni elgondolásának.

camerapunk1

Egyedi védősapkák, pántok és más kiegészítők Steampunk stílusban? Miért ne? Momo, egy kis törékeny hölgy, már évek óta készített ebben a stílusban dekorációkat, dísztárgyakat, majd amikor megvette élete első tükörreflexes fényképezőgépét, hamar rájött, hogy pont ugyanolyan unalmas a külseje, mint milliónyi más gépnek. Aztán egyszer csak becsapott a villám: a fotós, akivel anno együtt lógott, kifejtette, hogy fényképezőgépének valamiféle egyedi stíluselemre lenne szüksége. S mivel a gép tulaja, Tray, megrögzött Steampunk rajongó volt, ezért úgy döntöttek, hogy a fotómasinát (egy Nikon D3s-t) is valahogy abba az irányzatba tereljék. Így született meg a Camerapunk.

camerapunk2

A hölgy szorgos és fáradságos kézimunkával csinosítja a kiegészítőket: festi, az alapot, vágja, igazítja a bőrt, szegecseket ragaszt fel és még sorolhatnám. Egy lencsevédő kupak elkészítése akár órákba is telhet! Momo bármennyire is szereti ezt a munkát, így nem képes nagy mennyiségben gyártani és nem képes annyi embert elérni termékeivel, ahányat szeretne. A kickstarter.com oldalon 12 000 dollárt szeretne összegyűjteni, amiből majd bőrvágó gépet vásárolna és kellő mennyiségű alapanyagot a megrendelésekhez (bőrt, szegecseket, láncokat, védősapkákat). Ha érdekel a Camerapunk sorsa, te is hozzájárulhatsz Momo álmának megvalósításához! (Forrás: slrlounge.com)

camerapunk3

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...