Epilógus: az összetört Canon EF 400 mm F2.8L IS USM esete

A hétvégén volt szó arról, hogy egy futballmeccsen olyan szerencsétlenül puffant az egyik játékos a fotósok közé, hogy egy „nagy szürke” teleobjektív kettétört. Nos, mára konkrétumok is előkerültek: az elpusztult Canon szupertele-objektív nem az EF 500 mm F4L IS USM volt, hanem az EF 400 mm F2.8L IS USM (10 500 dollár, azaz kb. 2,5 millió forint), a pórul járt fotós pedig a Tulsa World fotóriportere, Mike Simons, aki egy ma publikált cikkben közölte érzéseit (rendkívül sajnálta, hogy fájdalmat okozott Shepardnak):

amerikaifutball0

„Szó érte a földön mellettem heverő fotós felszerelést. Mindig is úgy véltem, hogy az épp nem használt eszközök legbiztonságosabb tárolási módja az, ha magam mellé lefektetem őket a földre. A legtöbb fotós kollégám szintén így tárolja a használaton kívüli eszközöket. Így a felém haladó játékosok elől gyorsan ki tudok térni, ha kell. […] Ez a módszerem az elmúlt 26 évben remekül működött, ám szombaton, amikor több tucatnyi más fotós társaimmal a számunkra kijelölt helyen tartózkodtam, csődöt mondott. Az esést a Canon EF 400 mm F2.8L IS USM objektívem bánta, ami rengeteg pénzbe kerül (10 500 dollárért adják manapság), de a játékosok biztonságához képest ez egy elenyésző összeg.”

Bob Stoops, az Oklahomai csapat edzője egy interjúban azt nyilatkozta, hogy szerinte nem lenne szabad ennyi fotós cuccal beengedni a fotósokat a pálya szélére, hiszen a játékosoknak a játékmenetre kell 100 százalékosan összpontosítaniuk, nem tudnak azzal foglalkozni, hogy egy üldözés során épp mire vagy kire lépnek rá. Én személy szerint kissé furcsállom ezt a hozzáállást – még jó, hogy nem akarják testi sértésért feljelenteni a munkáját végző sportfotóst.. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...