És igen: hivatalosan is elstartolhatott a Sony A7 II

Pont tegnap volt róla szó, hogy a Sony A7 II napokon belül debütálhat – arra azonban nem számítottam, hogy ez a „napokon belül” már a mai napot jelenti. No, lássuk a lényeget: 24 MP-es full frame CMOS szenzor, amely az 5-tengelyes képstabilizációs rendszer része (4,5 FÉ előnyre képes a gyártó szerint. Ha OSS rendszerű, azaz stabilizált lencsetagos optikát csavarunk a gépvázra, akkor a váz választja ki a leghatékonyabb módját a bemozdulás-gátlásnak). 117 fázis- és 25 kontrasztérzékelős AF rendszer – 30%-kal jobb autofókusz teljesítményt ígér a Sony az A7-hez képest (plusz másfélszer „jobb” témakövetést – akárhogy is mérjék ezt).

front1

Bekerült a masina repertoárjába a pletykákban is felemlített XAVC S kodek, aminek keretein belül Full HD felbontásban legfeljebb 50/60p kép/mp képfrissítési frekvencia választható ki. Kapunk S-Log2 színsémát a széles dinamikájú képvilághoz, és a könnyebb utófeldolgozáshoz (már ami a színeket illeti).

back

Az A7 II elődjénél nagyobb markolatot és egy elülső paraméterező tárcsát is kapott. A kioldót kissé természetesebb (kényelmesebb) helyre tették a mérnökök a markolat tetején. A tartósságnak valószínűleg jót fog tenni, hogy a korábbi műanyag elő- és tetőlapot magnéziumötvözetből készültre cserélték, de a korábban kifogásolt bajonett helyére is egy megerősített szerkezet került, így a nagyobb és nehezebb objektívek sem fognak (idővel) lekonyulni a vázról.

stabi

A Sony A7 II Japánban december ötödikétől kerül forgalomba; arról, hogy a világ többi részén (adj’ Isten Magyarországon) mikortól lesz megvásárolható, azt egyelőre nem közölték. Ma a Sony Magyarország 20-ik születésnapját ünnepli, aminek tiszteletére egy sajtótalálkozót hívtak össze. Erre én is hivatalos vagyok, igyekszem majd bővebb információkkal szolgálni az A7 II-ről is. Stay tuned (tartsd bekapcsolva a géped)!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...