A nap képe: paddleboarding és tűzijáték

Micsoda szürreális kép! Mario Tama lőtte szilveszterkor ezt a lenyűgöző fotót a Rio de Janeirói parton, amin egy merész paddleboarder látható, aki épp a kikötött bárkák felé evickél, miközben a tűzijáték teljes hévvel tart. A Canon EOS 5D Mark III-mal és EF 70-200 mm F2.8L objektívvel készített fotóhoz alábbi történet tartozik:

paddleboard

„A tűzijátékok fotózása során mindig a szerencsétől függ, hogy miként sikerülnek a képek, s bevallom, eddig nem fogta a kezemet Fortuna istennő. Úgy tűnik, a sors most az én oldalamra állt itt Rióban, ami egyáltalán nem meglepő annak tükrében, hogy mennyire ragyogó lett a Copacabanai part újévi látványossága. A világ más helyszíneivel ellenben a Riói ünnepély egy interaktív rendezvény; itt bárki bemehet a vízbe, és keverdhet a tömeg az óceánban, miközben az emberek feje fölött zajlik a színes robajlás. Míg a kétmilliónyi mulatozó zöme azonban a parton marad, egy maréknyi bátor arc bemerészkedik a vízbe, ahol a bárkák vannak kikötve, melyekről az égi tüzet gyújtó rakétákat indítják.[…]

Így hát már sejtettem, hogy bele kell mennem nekem is a vízbe. Aggódtam fotós felszerelésem épségéért, hiszen a tenger kiszámíthatatlan, de szerencsére egy barátom volt olyan kedves, és elkísért a parton. Vitte a fotós hátizsákomat, amibe a cuccom többi része bele volt gyömöszölve – a vízbe amúgy is csak egy vázzal és egy optikával mentem. Valószínűleg nem kellett volna azon meglepődnöm, hogy egy paddleboarder meg fog majd próbálni elevickélni a tűzijátékot indító bárkákhoz, ám kellően megijedtem, amint beevezett a távolban a látómezőmbe. Nem tudtam jól lekapni a 16-35 mm-es objektívemmel, ezért visszacsobogtam a partra, hogy elkérhessem a 70-200-ast. Lőttem róla pár képet, amint a robbanások felé tart, majd visszacseréltem a 16-35-ösre és visszamentem a vízbe. Ott a helyszínen nem gondoltam sokat a fotókra, úgy véltem, túl kicsi lesz az ember a jelenetben, és nem lehet majd kivenni az alakját sem. Amint azonban később megnyitottam a fotót a képszerkesztőmben, már sejtettem, hogy valami drámait kaptam lencsevégre.[…]” (Forrás: mymodernmet.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...