Korlátlan tárhelyet kínál fotóinknak felhőjében az Amazon

Évi 3300 forintnak megfelelő dollárért (12 USD) kínál most korlátlan tárhelyet fotóinknak az Amazon saját felhőrendszerében, a Cloud Drive-ban. Aki azonban nem csak képeit, hanem zenéit, videóit is fel szeretné tölteni, annak az „Unlimited Everything”, azaz „Korlátlan Minden” csomagra kell befizetnie, ami már valamivel drágább: évi 60 dollárt kér érte a szolgáltató. Mindkét csomag három hónapig ingyenesen tesztelhető; aki kipróbálja, de végül úgy dönt, hogy a próbaidőszak után mégsem szeretne élni a lehetőséggel, annak az Amazon további 30 napig biztosít hozzáférést fájljaihoz (utána ezek nyilván törlésre kerülnek).

amazon

Bár nem valósznű, hogy Magyarországon sokakat érint, de aki korábban előfizetett az Amazon Prime-ra, az már tavaly óta élvezheti a korlátlanságot. Mindkét előfizetési csomagját a szolgáltató azoknak szánja, akik hosszútávra terveznek, s akik gyorsan, bárhonnan hozzáférhetően szeretnék tárolni anyagaikat. A szolgáltatás mellé elérhető, iOS és Android alatt egyaránt futó alkalmazás, a Cloud Drive Photos App automatikusan szinkronizálja az előfizető eszközein található – megosztott, azaz kijelölt – fájlokat.

Kicsit problémássá válik a helyzet, ha RAW fájlokat is fel szeretnénk tölteni, ugyanis az Amazon tárhely-szolgáltatása egyelőre nem támogatja minden fényképezőgép nyersállományát. Ha a rendszer feltöltéskor nem ismeri fel képfájlnak anyagainkat, akkor automatikusan a tárhely mellé adott 5 GB-os, „egyéb fájloknak” fenntartott helyből vonja le a területet (kivéve, persze, ha a „Korlátlan Minden” előfizetéssel rendelkezünk, mert oda azt töltünk fel, amit csak szeretnénk). A támogatott fájlok közt a DNG garantált, a többi nyersformátum listája pedig itt található. Aki érdeklődik a felhőszolgáltatás iránt, az kattintson ide.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...