Három hónapot élt túl ez a kamera az óceán fenekén

Hihetetlen, de három hónapnyi sósvízben való ázást élt túl egy Panasonic DMC-GH4 az óceán fenekén! Persze, volt rajta egy búvártok (a márkát direkt nem írom le, ne reklámozzuk már), de attól ez még szép teljesítmény, hiszen egyetlen eszközt (na, jó, talán az óceánjáró hajókat és a tengeralattjárókat) sem terveznek ilyen hosszas víz alatti turnéra. John Ng, aki egyébként a Scuba Monster búvárfotósa, épp a Maldív-szigetek partjainál búvárkodott, amikor észrevett valamit a korallok közé beszorulva.

buvartok1

Mint kiderült, az a furcsa valami egy búvártokba rekedt GH4 volt, ami még a tavalyi év során veszett el. Az áramlás igen erős volt a korallzátony körül, így jó tíz percbe tellett, mire a búvár ki tudta szabadítani a 18,5 méteres mélységben vergődő kamerát. A búvártok még ennyi idő után is jól szigetelt, a Pana nem lett vizes – úgy kapcsolt be, mintha misem történt volna. Igaz, a vízzáró tokkal meg kellett küzdeni a gépért, hiszen ennyi idő alatt már rátette kezét az óceán, és finom, betonszerű bevonatot hordott fel a tokra.

buvartok2

buvartok3

Ng felvette a kapcsolatot a búvártok gyártójának kínai kirendeltségével, hogy a sorozatszám alapján kideríthesse, ki lehet a felszerelés tulajdonosa: egy maláj búvár vesztette el 2014 decemberében a gépet, akinek a gyártó fogja azt visszaszolgáltatni, miután a szakemberek alaposan megvizsgálták a tokot. (Forrás: diyphotography.net)

buvartok4

John Ng – a megtaláló

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...