Ez a világ legkisebb, 4K-képes, m4/3 szenzoros kamerája

Nem mindennapos dolog, hogy egy frissen induló cég fel merje venni a versenyt olyan titánokkal, mint amilyen a GoPro vagy a Panasonic, de a Las Vegasi Z Camera most mégis megteszi ezt a vakmerő lépést. Termékük, az „E1” névre keresztelt kamera lenne a világ legkisebb, 4K felbontású mozgóképek rögzítésére képes, m4/3 szenzorral felszerelt kamerája. A váz mérete vetekszik a GoPro Hero gépekével, ám a fixen szerelt optika helyett tetszőleges, m4/3 bajonettes lencserendszert csavarhatnánk rá.

e1a

A műszaki paramétereit elnézve nincs szégyenkeznivalója a kis újdonságnak: 24 kép/mp-es képfrissítési frekvenciával 4096 x 2160 pixeles videókat vehetünk fel majd vele, míg 30 fps-el még mindig 3840 x 2160 pixel maradhatna a felbontás. A 16 MP-es m4/3 lapka „elképesztően jól teljesít” gyenge fényben is; 3D-s zajszűrési eljárásoknak köszönhetően akár ISO 102 400-ig lesz emelhető az érzékenység. A rendszert iOS és Android operációs rendszerek alatt futó alkalmazások segítségével vezérelhetjük majd.

e1b

Az E1 rendelkezik beépített WiFi és Bluetooth modullal, a magnéziumötvözetből épített váz hátoldalán egy 2,5”-os kijelzőről olvashatjuk majd le az információkat. A folyamatos AF nem csak mozgó-, hanem állóképek készítésekor is elérhető marad, az akkumulátor egy töltéssel 45 percnyi videó felvételéhez lenne elég. Miért hát a feltételes mód? A fejlesztők az E1 gyártásához egyelőre a kickstarter.com közösségi oldalon gyűjtik a tőkét, s bár már messze túlhaladták a kitűzött 42 000 dollárt, a 700 dollárosra tervezett termék legkorábban idén decemberben kerülhet a boltokba. (Forrás: petapixel.com)

e1c e1d e1e

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...