Bemászott a képbe a turista? Tüntesd el egy gombnyomással!

Bár több területen az iparág vezetőjének számít, szerencsére az Adobe nem ül meg a babérjain (néha azért van, hogy igen), és igen komoly fejlesztéseket folytat. A napokban zajlott az Adobe Max konferencia, ahol a gyártó szoftvermérnökei, szóvivői bemutattak egy s mást, többek között újabb technológiákat. Az egyik érdekes újdonság a „Monument Mode”, ami ráadásul nem is a közkedvelt és „közkedvenc” Photoshophoz készül, hanem okoseszközökhöz, fényképezőgépekhez! Ezzel a „turista törlő” móddal nem lesz szükségünk utómunkálatokra, egyszerűen csak beállítjuk a gépen, és kattintunk – a jellegzetesség, nevezetesség elől pedig -svupp- eltűnnek a zavaró egyedek, vagy zavaró objektumok.

adobemonumentmode

Lassan már ki sem kell menni a lakásból, ha le akarjuk kapni az Eiffel tornyot, vagy a Fehér Házat – lesz vajon olyan mód is, hogy beállítjuk a megörökíteni kívánt látványosságot, és a fotómasina automatikusan előállítja a fotót a semmiből? Jó, a Monument Mode azért még nem képes varázsolni, tulajdonképpen nem csinál mást, mint amit kézzel a fotós maga is meg tud ejteni a Photoshopban: több képből rakja össze kivonással a végső fotót. Itt a fényképezőgép fogja ugyanezt csinálni – még mielőtt lenyomnánk a kioldót már meglesznek a kompozit képek; ilyen már tulajdonképpen most is van több fotómasinában. A mostani összeröffenésen az Adobe két embere demonstrálta a módot. Felmentek a színpadra, majd egy háttér előtt ide-oda mászkáltak. A hagyományos módon készült fotón mindkét tag látható volt, el- és kitakarva így a téma részeit, míg a Monument Mode-ot használva varázslatos módon eltűntek a képből.

Valószínűleg első körben okostelefonok és táblagépek fogják megkapni ezt a funkciót, s ha rákap a jónép, majd jöhetnek a fényképezőgép-gyártók, akik beletehetik a menübe ezt a funkciót. Ki tudja, akár érdekes is lehet a dolog. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...