„Mától csak a JPEG játszik!” – a Reuters hírügynökség kitiltotta a RAW-ból hívott fotókat

A Reuters hírügynökség változtatott irányelvein, és mostantól az a szabály van érvényben, hogy csak és kizárólag olyan JPEG állományú fényképeket fogadhatnak el a képszerkesztők, melyek az adott fényképezőgép saját képmotorja által készültek, tehát nem egy eredetileg RAW fájlból lettek konvertálva.

reuterssm

Sziasztok!

Szeretném felhívni minden kedves szabadúszó munkatársunk figyelmét arra, hogy irányelveinket világraszóló érvényességgel módosítottuk. A jövőben, kérlek benneteket, hogy ne küldjetek olyan fotókat a Reutersnek, melyeket RAW vagy CR2 állományokból konvertáltatok. Ha RAW-ban akartok fotózni, felőlem rendben van, de válasszátok mellé a gép saját JPEG állományát is. Csak eredetileg is JPEG-ként mentett fényképeket küldjetek, amiket legfeljebb minimálisan módosítottatok (vágás, fényerő stb.).

Üdv

A fenti üzenetet emailben kapták „kézhez” egy Reuters hírügynökségi képszerkesztőtől az érintettek. A tartalmat a hírügynökség szóvivője megerősítette, és elmondta, hogy a döntést azért hozták, hogy gyorsítsanak az ügymeneten (a nyersfájlok alakítgatása plusz időt von el a hírközlés során), és jobban megfeleljenek az etikai elvárásoknak. „A fotóriporteri munka nagy felelősséggel jár; a történteket, a híreket – bár szem előtt tartjuk a lehető legjobb esztétikai minőséget – nem szabad művészileg átértelmezni.” – folytatta a szóvivő. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...