Egy gyilkos drón csupán egy méterrel vétette el a többszörös világbajnok sílesiklót

„Ami elromlik, az el is fog romlani” – tartja a közmondás, és nem véletlenül. A drónok világszerte közutálatnak „örvendenek”, mert nem csak baleseteket lehet felróni számlájukra, hanem számos olyan esetről is hallani, ahol „jófej” drónpilóták kémkedésre, magánszféra megsértésére vetették be a robotrepülőket. Ami viszont most, a World Cup Slalom síversenyen történt, az sokkoló, és egyben ijesztő volt: Marcel Hirscher osztrák világbajnok alpesi sízőt majdnem megölte egy műsorközvetítő drón, ami nem sokkal mögötte fúródott bele a földbe.

1024px-Marcel_Hirscher_Hinterstoder_2011

Marcel Hirscher többszörös sílesikló világbajnok (kép forrása: wikipedia.org)

A Madonna di Campiglio-i műlesikló versenyen az „Infront” nevű cég saját drónnal vette fel a versenyt, hivatalos engedéllyel rendelkeztek arra, hogy biztonságos távolságból, egy megadott légifolyosón követhessék a lesiklókat, ám a drónpilóta úgy döntött, kicsit izgalmasabb szögből veszi fel a világbajnok Hirscher robogását, és nem engedélyezett légtérbe vezette távirányítású repülőjét. És akkor meg is történt a baj: a drón fölött elvesztették az uralmat, ami szinte azonnal zuhanásba is kezdett, hogy végül csupán egy méterrel (!) a síző mögött csapódjon a földbe.

A síző végül azt nyilatkozta, hogy hallott is maga mögött egy furcsa zajt, de azt hitte, hogy valaki elesett, eszébe nem jutott volna, hogy a robajt egy „gyilkos drón” okozta volna. „Ez borzasztó! Ilyennek soha többé nem szabad történnie! Egy ilyen eset komoly sérülést okozhat!” – nyilatkozta. A forrás nem írt a történet folytatódásáról, azért kíváncsi lennék arra, hogy a balesetet okozó drónpilótának ezek után valaha eszébe jut-e még, hogy távirányítót vegyen a kezébe.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.