LED panelek új generációját mutatta be a Manfrotto

Az olasz Manfrotto három új, továbbfejlesztett LED panelt mutatott be a nagyközönségnek. Ezekkel az új lámpákkal a gyártó elsősorban a profik és az „igényes amatőrök” igényeit igyekszik kielégíteni. A Croma2, a Micropro2 és a Spectra2 névre keresztelt termékek a fényképezőgépek vakusarujába csúsztathatók. A világításért SMD LED-ek felelnek, melyeket a mérnökök új tervezésű lencsék mögé helyezték. Ezeknek az új fényszóró lencsetagoknak köszönhető, hogy a panelek fénye erőteljesebb, a fényhasznosítás hatékonyabb, a hatókör nagyobb. A gyártó szóvivője szerint az új technológia jótékonyan hat a színvisszaadás pontosságára is.

croma2

A Croma2 és a Micropro2 egyébként nagyon hasonlóak, a különbség abban rejlik e két termék között, hogy a Croma2 változtatható színhőmérsékletet is kínál. Napfény és wolframizzó színhőmérsékletű LED-eket használva, egy fokozatmentes szabályzóval lehet beállítani a kívánt színhőmérsékletet 3100 és 5600 K között. A Croma2 maximális fényereje 900 lux, míg a Micropro2 940 luxra képes.

spectra2

A Spectra2 egy a Croma2 és a Micropro2 paneleknél kisebb egység, aminek 650 lux a legnagyobb fénykibocsátása. Színhőmérséklete nem változtatható (Napfény), de fényereje szabályozható, így azt akár a felére csökkenthetjük egy potméterrel. Többféle diffúzort és színszűrőt választhatunk a panelekhez; a LED lámpák mindegyike hat darab, AA méretű ceruzaelemmel működik, de csatlakoztathatunk hálózati adaptert, illetve használhatunk L-típusú Li-ion elemet. Mindhárom termékhez jár egy gömbfej, amivel akár állványra is szerelhetjük a paneleket. A Spectra2 220 dollárba, a Micropro2 350 dollárba, míg a Croma2 420 dollárba kerül.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...