Tudtad? A Nikon csúcsgépeit egy olasz autótervező rajzolta meg

Tudtad, hogy a Nikon csúcskategóriás fényképezőgépeit (SLR és dSLR fronton egyaránt) 1979 óta egy olasz tervezőiroda rajzolja? Az 1938. augusztus 7.-én született Giorgetto Giugiaro vezette Italdesign alapvetően automobilok tervezésével foglalkozik (Giugiaro 1999-ben az évszázad autótervezője lett), ám időnként – afféle felfrissülésként – más termékek vonalainak megrajzolásával is foglalkoznak, mint például tűzfegyverekével (Beretta Neos, Beretta CX4 Storm, Beretta UGB25 Xcel Trap 12 GA), motorbiciklikével, és fényképezőgépekével. Ennek tükrében Giugiaro (illetve cégének) nevéhez köthető a Nikon EM (1979), az F3 (1980), az L35-AF (1983), az F4 (1988), az F5 (1996), a D2H (2003), az F6 (2004), a D3 (2007), a D4 (2012), a D800 (2012), de valószínűleg a D5 formatervezése is. (Forrás: wikipedia.org, italdesign.it)

Giorgetto Giugiaro

Giorgetto Giugiaro (kép forrása: italdesign.it)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • ANOka

  Rossz a kérdés:

  Tudtad? -> Érdekel? (Nem).

  • mlzphoto

   de gonosz vagy 🙂

 • Jack_Package

  én nem tudtam, de igy màr vilàgos, miért néznek ilyen jol ki..ennél viszont talàn még érdekesebb dolgokhoz is adtàk a nevüket, itt van pl ez a pompàs tàlca: http://www.italdesign.it/en/projects/cuki-ultra-forza-eng/
  XD

  • Almási Dániel

   hát ez nagyon cuki 🙂

 • Rufi

  Én tudtam. 🙂 Mondjuk én úgy tudtam, hogy az F3 volt az első, de ezek szerint már korábban is tervezett. Az viszont biztos, hogy az F3 gyönyörű lett, az én véleményem szerint ez a valaha készített legszebb fényképezőgép.

 • Hát, őszintén, nagyon meglepődtem.
  Nem mondom, hogy a Canon vázaknál nem néznek ki jobban, de azért ne hasonlítsuk pl. a Giugiaro által tervezett olasz autók esztétikai színvonalához.
  Más kérdés, hogy szép fullframe DSLR-t alapból legalább olyan nehéz tervezni, mint szép városi terepjárót. 😀