Négy sherpa megmászta az Everestet – hátukon 360°-os képet felvevő kamerákat vittek

Négy keménykötésű sherpának köszönhetően most mi, irodaszék-hősök is úgy élvezhetjük a Föld legnagyobb hegyének, az Everestnek a látványát, mintha magunk is ott lennénk. A 360°-os élmény lehetővé teszi bárki számára, hogy a Föld legmagasabb pontjáról élvezhessük a kilátást. A csapat azonban nem csak a csúcson készített lélegzetelállító felvételeket, hanem felvették az egész mászást – az indító tábortól egészen a 8848 méteres csúcsig minden látható a videón!

everest1

A projekt egyébként a hegymászó kellékek forgalmazásával és gyártásával foglalkozó Mammut „Project360” keretein belül jöhetett létre. Ez egyébként az első alkalom, hogy valaki egy 360 fokos videóban rögzítette a hegység déli oldalán való mászást. A Mammut célja az önreklámozáson kívül az volt ezzel a projekttel, hogy kiderítse, mi hozható ki a sherpa-360°-os kamera-szett párosításból. Ne feledd, hogy bár egy ilyen szett csupán hat darab, egyenként pár dekányi GoPro kalandkamerából, némi szerelvényből, elektronikából áll (ezek egy hátizsákba kerülnek), az eleve rendkívül nehéz és veszélyes mászást grammonként teszi még kegyetlenebbé.

everest2

Az egyik szett 30 másodpercenként készített egy-egy fotót, míg a másik kamera-szettel a teljes mászás videóra került. A sherpák elmondása szerint ez a film nem csupán a „fotelszörfösöknek” szól, hanem azon hegymászóknak is, akik tervezik az Everest megmászását. Az Everest virtuális videója és még több információ a projektről ezen az oldalon található. Valószínűleg a Lakpa Sherpa, Pemba Rinji Sherpa, Kusang Sherpa és Ang Kaji Sherpa nevekkel még sokat fogunk találkozni! (Forrás: bokeh.digitalrev.com)

everest3

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...