Egyedi képvilágú objektívet mutatott be a Yasuhara

Yasuhara MoMo névre hallgat a japánok új optikája, amit a legendás „Vest Pocket Kodak” egylencsés objektívjének mintájára terveztek. Legfontosabb jellemzői a különösen kompakt felépítés, és a nyílt rekesz melletti lágy rajz. 150 dollárt szeretnének érte kérni a fejlesztők – a MoMo Canon EF, Nikon F, Sony E és m4/3 foglalattal lesz majd elérhető, ha sikerrel jár a kickstarter.com oldalon indított gyűjtési akció.

Yasuhara_MoMo

A Vest Pocket Kodak 1912-ben került a köztudatba, és a történelem első kompakt fényképezőgépe volt. Akkoriban nagy szám volt, hogy a készüléket olyan kis méretre össze lehetett csukni, hogy az akár egy mellényzsebben is elfért. Ezt a helytakarékosságot különleges lencserendszerének köszönhette: az objektívben csupán egyetlen egy lencsetag – egy meniszkusz gyűjtőlencse – volt. Az eredeti Vest Pocket Kodak optikája F4.8-ről indult és alapvetően nagyon lágy rajzolatú volt – pont ezt a képvilágot szerette volna visszahozni a Yasuhara a MoMoval.

Yasuhara_MoMo2

A Yasuhara MoMo viszont F6.4-ről indul és egészen F22-ig rekeszelhető. Teljesen nyitott írisszel nagyon lágy képet ad, ami a rekesz szűkítésével valamelyest élesíthető. Full frame szenzoros gépeken 43 milliméter a gyújtótávolság, míg a m4/3 bajonettes változaté 28 mm lesz. További képminták és ismertető videó a termék kickstarter.com oldalán találhatóak.

Yasuhara_MoMo1

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...