2017-ben lesz 100 éves a Nikon – komoly, nagy dolgokra számíthatunk!

A japánok másképp gondolkoznak, mint mi, európaiak, vagy mint az amerikaiak. Ők megfontoltak, alapos tervezés után adnak ki dolgokat a kezükből, míg mi, vagy az amcsik, hajlamosak vagyunk ad hoc jelleggel dolgozni: „te, van egy ötletem, csináljuk meg ezt meg ezt holnapra!”. A japánoknak rendkívül fontos a tradíció, a hagyomány, így érthető, hogy a Nikon megfelelően fogja megünnepelni századik születésnapját. Nem, a D810 utódja nem jő el, az majd 2018-ra várható – legalábbis ezt állítja a biztos forrásokra hivatkozó YouTube csatorna szerzője, „Theoria Apophasis”.

A fickó elég fura egy fazon, de általában értelmes dolgokat mond, és már nem egy jóslata vált valóra az évek során. A Nikon születésnapi bulija nagyot fog szólni, komoly és nagy dolgokra számíthatunk. Így például megszűnik a D610, a D750, és helyükre a D760 érkezhet majd. A D810 utódmodellje pedig a D500 full frame szenzoros változata lesz, aminek a neve még nincs lefixálva. A 36 x 24 mm-es lapkán kívül azért lesznek még újítások, így például még jobb, még érzékenyebb AF rendszerrel, még nagyobb pufferrel és sorozatfelvételi sebességgel, és nagy valószínűséggel két XQD memóriakártya foglalattal is számolhatunk. Afféle „bébi D5” érkezhet (mint anno a D3/D700 esetén volt).

Megszűnik a Df, aminek a helyébe egy kisebb, tükör nélküli (!), full frame képérzékelős váz érkezik, ami kompatibilis lesz az F-bajonettes objektívekkel. Ezt a gépet, amit a videóban Dm-ként („digital mirrorless” – digitális tükör nélküli) emleget az arc, körülbelül olyannak képzeljük el, amilyen a Fuji X-T2 – mármint külsőre.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...