Íme, a Leica Thalia!

A Leica bejelentette legújabb, filmkészítésre való objektívcsaládját, a Thaliát. 60 milliméteres képkört rajzolnak a Thalia Cine objektívek, melyek így például az ARRI Alexa 65, a Vista Vision és a Super 35 formátumokkal egyaránt használhatóak. Összesen kilenc, fix gyújtótávolságú lencserendszer érhető el: 24, 30, 35, 45, 55, 70, 100, 120 és 180 mm szerepel a porondon. A Thalia objektíveket PL csatlakozással kínálja a gyártó, ahol „/i Technology” módszer segítségével jutnak át a metaadatok a kamera felé.

A Leica Thalia optikák egyik különlegessége a rekesz írisze, ahol a lekerekített lamellák (15 db) minden rekeszértéken teljesen szabályos, kör alakú nyílást alkotnak, így biztosítva a kellemes háttérelmosást. Bár az újdonságok alapját a Leica S középformátumú objektívek alkotják, a mérnökök jelentős változtatásokat hajtottak végre mind az optikai, mind a mechanikai részek terén (például nagyobb lett a képkör, újfajta lencsebevonatokat gőzöltek fel, új kialakítású lett a rekesz írisze stb.).

A Leica Thalia objektíveket, melyek nyáron kerülnek a kereskedőkhöz, az idei NAB Show szakkiállításon mutatják majd be a nagyközönségnek a CW Sonderoptic standján. Bővebb információval ez és ez a weboldal szolgál.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...