A D850 lehet a valaha gyártott legjobb Nikon dSLR?

Még csak tegnap érkezett meg hozzám a Nikon D850 tesztpéldánya, így a képminőségéről egyelőre nem tudok nyilatkozni, viszont a tudását és a műszaki tartalmat elnézve valóban ez a fényképezőgép lehet a valaha gyártott legjobb Nikon digitális tükörreflexes készülék. A szolgáltatások és a funkciók listája igen hosszú, ezekről is majd a cikkemben fogok írni. Viszont találtam egy olyan weboldalt, ahol már szét is szedték a D850-et, és olyan részletekre derült fény, amiről (érthetetlen módon) még maga a gyártó is hallgat: a D850 felépítése szinte az összes eddigi full frame lapkás Nikon dSLR-t felülmúlja! Egy példa: a bajonettet is tartalmazó zárszerkezetes rész egy különálló, megerősített magnéziumötvözetből kialakított egység, ami olyan erős, mint egy tank. Egy másik példa: a D810-nél néha jelentkezett az a hiba, hogy az objektívet kioldó retesz néha eltört, mivel az csak szénszállal megerősített műanyagból volt. A D850-ben ez is full fém!

Kép forrása: nrcintw.pixnet.net

A D850-et szétszerelő egyén véleménye szerint a fényképezőgép szerelhetősége is sokat javult, az apró részletmegoldások átgondoltabbak lettek. Miután az illető kibontotta a szenzort, meg akarta nézni, ki gyártja azt, de erre az egység nem adott lehetőséget, mert annyira egybe van „gyártva”, hogy nem gyári körülmények között nehéz lenne darabokra szedni azt. Vissza a redőny-egységhez: a szerelő szerint a D850-nél nem fognak előfordulni olyan hibák, mint amilyen anno a D600 tulajokat bosszantotta (olajfoltos szenzor), de nem lesznek a D750-nél megtapasztalt fénycsík-hibák sem, és a már említett retesztöréstől sem kell tartani, ami egy-egy D810-nél előfordult anno. De elég a dumából, nézd meg te is a képeket, amiket ezen a linken találsz!

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • ” Egy példa: a bajonettet is tartalmazó zárszerkezetes rész egy különálló, megerősített magnéziumötvözetből kialakított egység,”
  1. a többi nem, 2. régebben teljesen magnéziumötvözet vázak… megerőltették magukat?

  “mivel az csak szénszállal megerősített műanyagból volt. A D850-ben ez is full fém!”
  Valószínű az volt inkább feature, hogy szénszálas műanyag az a retesz, és anyaggondok miatt álltak vissza a fémre 🙂 (Canonon ez pont ugyanilyen, fémből.)

  Különben tényleg nem tűnik a nagyon zsúfoltnak a cucc, nincs olyan kábelkáosz, mint a Canon 3-4 számjegyűin (hát még az egyszámjegyűeken), meg hogy a táppalnelről végighúznak két kétszálas vezetéket a bajonett fölött, át mindenen, a vakuhoz, meg még 3 szalagkábel a vakura.Ugyanígy piros pont, hogy nem kell leforrasztgatni vezetékeket.

 • Paul

  Nyilvánvalóan a vázfejlesztés is egy evolúciós folyamat. Próbálják minél ésszerűbb költségkeretekkel kihozni a maximumot a gyártók a készülékekből. Ahogyan jönnek elő a “gyerekbetegségek” úgy jönnek rá ők is, hogy mik azok a dolgok, amiken feltétlenül változtatni kell a költséghatékonyság, és profitmaximalizálás kárára. Tanulási folyamat, ami azt fogja eredményezni, hogy a D850 után is lesz élet, és egy jobb váz majd egyszer.