A csukott szemeket is felnyitja az új Adobe Photoshop Elements 2018

Az Adobe nem csak a professzionális felhasználóknak tartogat „varázsszereket”: a Photoshop Elements 2018 és a hobbi filmkészítőket megcélzó Premiere Elements 2018 szinte minden igényt kielégít, amire anyunak, nagypapinak, vagy a tesódnak szüksége lehet. Az Adobe új kép- és filmszerkesztő alkalmazásai felhasználóbarát kezelőfelületen keresztül segítik használójukat, és kreatív új funkciókkal ejtik ámulatba az egész családot. A fejlesztők elmondása szerint az új programcsomagok „az emlékek megőrzéséről” szólnak.

A Photoshop Elements és a Premiere Elements mögött rejlő ötlet az volt, hogy olyan eszközöket adjanak az amatőrök kezébe, melyek segítenek (szinte) teljesen automatikusan megtalálni, feljavítani, és megosztani emlékeinket, melyek elrejtőzve várják jobb sorsukat a merevlemez/memóriakártya legmélyén. Manapság oly divatos lett a gépi tanulás, és a különböző algoritmusok használata – nincs ez másként az Adobe két új szoftverénél sem.

A folyamat a könnyen használható „Organizer” rendszerezővel és az úgynevezett „Auto Curation” ablakával kezdődik. Ez utóbbi gép látást és fifikás algoritmusokat használ ahhoz, hogy felkutassa a legjobb felvételeinket. Ha mondjuk van egy 200 képből álló halmazod, akkor a PS Elements leszűkítheti azt akár a 15 legjobbra is. Ha már megvan a pár legjobb kép, különféle szerkesztési funkciók segítenek abban, hogy a legtöbbet kihozd belőlük: lecserélheted a hátteret, létre hozhatsz többszörös expozíciót két képből, vagy akár egy művészi szűrővel is nyakon öntheted a kiválasztott fotót. Azonban a Photoshop Elements 2018 egyik, ha nem „a” legérdekesebb funkciója a csukott szemek „felnyitása”.

A Premiere Elements 2018 a Photoshop Elements 2018-hoz hasonló módon elsősorban a „mesterséges intelligenciára” hagyatkozik működés közben. A videók szerkesztése így valóban gyerekjáték, és annyira automata módon történik, amennyire csak lehet. Érdemes megnézni a két videót, amit az Adobe tett közzé két újdonságáról:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...