Mesterséges intelligencia dolgozik az Adobe Scribblerben

Az Adobe Max 2017 konferencián számos érdekes fejlesztést mutattak be a mérnökök. Az Adobe szakemberei többek között leleplezték a Scribbler nevű projektet is, ami vonalrajzokat, de akár ceruzával rajzolt portrékat is képes fotorealisztikusan kiszínezni. Ha pedig a rajz egy-egy részét kiszínezzük, vagy akár egy másik képről átveszünk egy mintázatot (vagy azt ábrázoló képrészletet), akkor akár teljes fotót épít belőle a program, ami a mesterséges intelligenciát használja ténykedéséhez.

Kép forrása: Adobe

A Scribbler előnye a többi MI alapú „rajzprogrammal” szemben, hogy akár nagymértékű belenyúlást is lehetővé tesz, így a felhasználó tetszőleges mértékben alakíthatja, irányíthatja a folyamatot, így a „rajzok” olyanok lesznek, amilyet az ember szeretne, nem pedig olyan, amilyet a gép automatikusan megálmodik magának a milliónyi mintára építve.

Kép forrása: Adobe

Bár egyelőre nem biztos, hogy a Scribbler önálló programként megjelenik majd, vagy beépülő modulja lesz például a Photoshopnak, az biztos, hogy igen látványosan végzi a dolgát. Ennek a szoftvernek akár divatházak is hasznát vehetnék az egyes kiegészítők (pl. táskák), vagy akár teljes ruhakollekciók tervezése során, hiszen iszonyatos mértékben felgyorsítaná, és nem utolsó sorban sokkal látványosabbá tenné a tervezők munkáját:

Kép forrása: Adobe

De akár rajzfilmes karakterek generálása is pillanatok kérdése lehet ezzel a programmal – a lehetőségek végtelenek! S végük itt egy videó, ami részletesebb betekintést enged ebbe a technológiába:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...