24 MP-es szenzor köré épül a Sony Alpha A7 III

A Sony új, full frame szenzoros fényképezőgépe, az Alpha A7 III gyakorlatilag egyesíti az A9 és az A7R III jó tulajdonságait. A szenzormozgatásos képstabilizátorral felvértezett képérzékelő a BSI technológiára (hátulról megvilágított) épül, és immár a nagyobb kapacitású, „Z” jelű akkumulátor található a készülék bendőjében. Az AF-mezőket egy kis joystick segítségével lehet mozgatni, és a szemérzékelés sem maradt ki a rendszerből. A gyártó szerint az A7 III fókuszrendszere az A9-ból származik, és kétszer olyan gyors, mint amilyen az A7 II-ben volt. A 693 fázisérzékeléses AF-mező (ezeket további 425 kontrasztérzékeléses egészíti ki) a teljes képterület 93%-át lefedi.

A sorozatfelvételi sebesség 10 kép/mp, és hogy a kapacitás ne fogyjon el egy pillanat alatt, a mérnökök megnövelték az átmeneti tárolót, hogy abba immár 177 JPEG kép férjen. Természetesen van 4K felbontású videó is: a 24 ké/mp frekvenciájú felvételt a készülék a szenzor 6K felbontású területéről veszi, míg a 30 kép/mp-es felvételt egy durván 5K-s részről (1,2x-es képvágás). Van S-Log2 és S-Log3 profil, de a Hybrid Log Gamma is választható a HDR felvételekhez. A belső és a külső felvételek (HDMI-n keresztül küldött jel) egyaránt 8-bitesek: SD kártyára 8-bites, 4:2:0, 100 Mbps-os adatfolyam kerülhet, míg külső egységre 8-bites, 4:2:2 színtömörítésű jel megy. Full HD-ban 120 kép/mp a csúcs, amit lehet lassított felvételként, vagy 120 kép/mp-es videóként is játszani.

A javított kezelőfelület részét képzi a módosított menürendszer és az érintőképernyő egyaránt, amelyeknek köszönhetően az A7 III használata sokkal ergonomikusabb lett. A hátoldalon található elektronikus kereső OLED technológiára épít, felbontása 2,36 millió képpont (1024 x 768 x 3), ám a kis kijelző és a fotós szeme közé felturbózott optika lett elhelyezve, így a nagyítás 0,78x-ra nőtt. A Sony A7 III áprilisban kerül a boltokba, ára 1 híján 2000 dollár lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...