Az EIZO bemutatta a legprofibb, video- és képszerkesztéshez való óriásmonitort

A profik számára elengedhetetlen a lehető legpontosabb színkezelés és színkijelzés, ezért az EIZO ColorEdge monitorcsaládjának tagjai mindig is megtalálhatók voltak a stúdiókban. Most az EIZO ColorEdge CG319X DCI-4K HDR új szintre emeli a képszerkesztést! A 31,1 hüvelykes, avagy 79 centiméteres képátlóval rendelkező monitorcsoda (vagy csodamonitor?) 4K képméretet nyújt és képes a HDR tartalmak megjelenítésére is. A 4096 x 2160 pixeles felbontású, a DCI-P3 színtér 98%-át megjeleníteni képes panel beépített kalibrációs szenzorral is el lett ellátva. Az IPS technológiára épülő, LED háttérvilágítású panel színmélysége 10-bites (24-bites LUT-ból dolgozik), oldalaránya 17:9, pixelsűrűsége 149 ppi, válaszideje 9 ms.

A korábban bemutatott CG318-4K-ra épülő modell több újdonsággal jelentkezik: van hibrid log-gamma (HLG) támogatása és perceptuális kvantálási görbéje a HDR videók szerkesztéséhez. A már fentebb említett kalibrációs szenzorral akár munka közben is beállíthatjuk a kijelzőt, így még ez a folyamat sem vesz el a munkaidőből. A kontrasztarány 1500:1, és a panel felületén olyan film található, ami oldalirányból való betekintéskor is tökéletes tónusmélységet garantál (178 fokos betekintési szög). Mivel a környezeti hőmérséklet is befolyásolhatja a TFT panel színvisszaadását, ezért a CG319X DCI-4K HDR beépített hőmérővel is rendelkezik, ami szükség esetén kompenzálja az értékeket.

Az EIZO ColorEdge CG319X DCI-4K HDR két darab HDMI aljzattal, két darab DisplayPort bemenettel van ellátva. A DCI-4K @ 60 Hz HDMI vagy DisplayPorton keresztül is használható. A monitor következő, előre beprogramozott beállításokkal használható: EBU, Rec.2020, Rec.709, SMPTE-C, DCI, PQ, HLG. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mikortól és mennyiért kerül a boltokba az EIZO ColorEdge CG319X DCI-4K HDR (egyes régiókban már jövő hónaptól elérhető lesz, de például az USA-ban csak júniustól lesz megvásárolható), de az biztos, hogy tudásának megfelelően magas lesz az ára.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...