Megjelent a Nikon D5 új vezérlőszoftvere

Megjelent és letölthető a Nikon csúcskategóriás tükörreflexes fényképezőgépéhez, a D5-höz kiadott 1.30-as számú firmware, ami alábbi változásokat hozza (idézem a Nikon magyar nyelvű weboldalát):

  • A fényképezőgép vezérlőgombjaihoz rendelhető funkciók körét kibővítettük a Felvételkészít. funkciók betöltése lehetőséggel. A kiválasztott vezérlőgomb nyomva tartásával előhívhatja a korábban elmentett expozíciós beállításait (például a záridőt és a rekeszértéket); ezt a funkciót egyebek mellett különböző expozíciót igénylő jelenetek gyors egymásutáni megörökítésére használhatja.
    A Felvételkészít. funkciók betöltése az f1 Egyéni beállításban (Egyéni vezérléskiosztás) a következő vezérlőgombokhoz társítható: Ellenőrzés gomb, Fn1 gomb, Fn2 gomb, AF-ON gomb, Segédválasztó közepe, AF-ON függ. irányú fényképhez, illetve Objektív élességáll. funkciógombjai. Emellett a BEÁLLÍTÁS MENÜ Távoli (WR) Fn gomb kiosztása menüpontjában hozzárendelhető a WR-1 vagy WR-T10 távvezérlő Fn gombjához is.
    További tájékoztatást a Nikon letöltési központjában rendelkezésre álló kiegészítő használati útmutatóban talál (Nikon letöltési központ > D5 > Használati útmutatók > Kiegészítő útmutató firmware frissítéséhez).
  • Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
    – Amikor HTTP-kiszolgáló módban a FÉNYKÉPEZÉS MENÜ > 2. fogl.ban levő kártya haszn. menüpontját a Biztonsági másolat vagy a RAW 1. foglalat – JPEG 2. fogl. értékre állították, akkor sorozatfelvétel készítése során esetenként előfordult, hogy a zár nem oldott ki.
    – A készenléti időzítő újbóli aktiválása esetén néha előfordult, hogy nem sikerült ismét létrehozni a kapcsolatot a fényképezőgép és az Ethernet-kábellel csatlakoztatott bizonyos gyártmányú mobil routerek között (amikor a BEÁLLÍTÁS MENÜ > Hálózat > Beállítások > Energia-takarékosság menüpont Energia-takarékoss. elsődlegessége beállítása volt érvényben).
  • AF-S és AF-I objektívekhez csatlakoztatott telekonverter esetén a megjelenített gyújtótávolságok az alábbiak szerint változtak:

A kijelzett gyújtótávolság bizonyos objektív-telekonverter kombinációknál eltérhet a fenti értékektől.

  • A BEÁLLÍTÁS MENÜ > Időzóna és dátum > Időzóna menüpont kijelzője immár csak az aktuálisan kiválasztott időzóna főbb városainak nevét jeleníti meg.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...