Ilyenek lesznek a Sony HX90 utódjai – frissítve!

Felkerültek az első termékfotók és műszaki specifikációk a Sony HX90 utódjairól, a HX95/HX99-ről a netre. A forrásból egyelőre nem derült ki egyértelműen, hogy mi lesz a különbség a két készülék közt. Amit azonban eddig tudni vélnek az egyes pletykalapok szerkesztői, azok alábbiak:

  • 18 MP-es Exmor R CMOS szenzor
  • Zeiss Vario-Sonnar T* 24-720 mm (ekv.) optika
  • Bionz X CPU
  • 4K video
  • JPEG és RAW formátumok
  • Dönthető kijelző (érintésérzékeny)
  • Továbbfejlesztett markolat
  • „Touch Focus” és „Touch Shutter”
  • Szeptembertől kapható mindkét gép
  • DSC-HX95: 500 euró, DSC-HX99: 520 euró

És itt is van a hivatalos sajtóközlemény:

A Sony bejelentette a világ legkisebb kompakt fényképezőgépét széles zoomtartománnyal, 4K videós képességekkel és fejlett képfeldolgozó processzorral

  • ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720 mm nagyítású zoom és kiváló képminőségű lencse egy kompakt vázban
  • Lenyűgöző 4K felbontású videofelvétel teljes pixelkiolvasással, pixel binning nélkül
  • A lenyűgöző állóképekről a BIONZ X™ képfeldolgozó processzor és a beépített front-end LSI jelfeldolgozó egység gondoskodik
  • Bármilyen körülményhez illő kezelői és felvételi képességek, köztük az Eye AF, elektromos képkereső, irányítógyűrű , érintő fókusz/érintő exponálás és elforgatható LCD kijelző

A Sony bemutatta a Cyber-shot® magas zoomtartományú kompakt fényképezőgép termékcsalád legújabb tagjait, a DSC-HX99-et és a DSC-HX95-et.

A HX99 és a HX95 ideális választás lehet azoknak a felhasználóknak, akik olyan fényképezőgépre vágynak, amelyet bármikor, bárhová magukkal vihetnek. Az új modellek a világ legkisebb vázával rendelkeznek, amelybe a Sony mérnökei egy 24mmi-720mmi széles szuper telefotó zoomobjektívet építettek. A lenyűgöző 4Kii videofelvételi mód mellett mindkét modell tartalmaz egy BIONZ X képfeldolgozó processzort és egy front-end LSI jelfeldolgozót, amelyek akár 10 fps sebességű gyors sorozatfelvételt tesznek lehetővé 155 kép felső határú pufferrel. Mindemellett mindkét modell 0,09 másodperces autofókusz sebességre képes. Az elődökhöz képest a két új modell az alábbi hasznos funkciókkal bővült: Eye AF, RAW formátum, érintéses fókusz/érintéses exponálásiii, valamint helyadatgyűjtés Bluetooth® kapcsolaton keresztül.

ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm nagyítású zoommal és kiváló képminőségű lencsével
A HX99 és a HX95 fényképezőgépek széles zoomtartományra képesek ezért ideálisak lehetnek az utazások, valamint a mindennapi élet megörökítésére. A képstabilizálásról az Optical SteadyShot™ gondoskodik, amely hatékonyan semlegesíti a kézi- vagy telefotó-fotózáskor létrejövő elmosódásokat. A Zoom Asszisztens funkció szabályozza az ideiglenes kizoomolást, ezáltal a felhasználó előtt szélesebb területen jelennek meg a témák a telefotó tartományban is.

Kiváló teljesítmény kompakt házban
A HX99 és a HX95 teljes pixelkiolvasással, pixel binning nélkül rögzíti a lenyűgöző 4K videókat, így azokban nem csak a legfinomabb részletek is pontosan kivehetők lesznek, de jelentősen csökken a mintavételezési hibák és a pixelezettség esélye is. Az új modellek a gyorsan mozgó tárgyakat is HD formátumban, akár 100 fps sebességgel képesek rögzíteni, amelyekből egy magával ragadó, lassított sorozatfelvétel készíthető az utómunka során.

A fotósoknak egy megbízható és gyors fényképezőgépre van szükségük, ha a tökéletes felvételre törekszenek. Erről gondoskodik a gyors és intelligens AF, amely csupán 0,09 másodpercvi alatt megtalálja a tökéletes fókuszt, valamint a fejlett BIONZ X képfeldolgozó processzor . A front-end LSI-vel is felszerelt HX99 és a HX95 gyors sorozatfelvételi módja elérheti akár a 10 képkocka/másodperc sebességet (a puffer korlát elérheti akár a 155 felvételt)v. Az új modellek többek között megörökölték az α™ sorozatban is megtalálható, a fotósok által közkedvelt Eye AF technológiát, akik pedig képszerkesztő szoftverrel szeretnék módosítani felvételeiken, azok RAW formátumban is rögzíthetik témáikat. Aggódik az alacsony fényerő okozta esetleges képminőség romlás miatt? A maximum ISO6400 beállításnak köszönhetően kevés fény mellett is kitűnő felvételeket készíthet.

Felhasználóbarát kezelőfelület
A felhasználók visszajelzéseinek eleget téve a Sony a HX90 sorozat esetében is lehetővé tette az érintő fókusz és az érintő exponálás funkciókat, amelyekkel csupán egy érintéssel elérhető a megfelelő fókusz és képrögzítés. A Touch Pad segítségével könnyedén kiválaszthatók a fókuszpontok az OLED Tru-Finder™ fókuszkereső használata közben is. A HX99 irányítógyűrűjével a beállítások nem csak könnyedén testreszabhatók, de olyan funkciók is gyorsan elérhetővé válnak, mint a manuális fókusz vagy a zoomléptetés. A My Menu segítségével a HX99 és a HX95 képes megjeleníteni a legutóbb használt funkciókat, amelyeket akár más, személyre szabott menükhöz is hozzáadhat.

A 180 fokban elforgatható LCD kijelzőnek, valamint a magabiztos fogást és nagyobb stabilitást biztosító markolatnakx köszönhetően könnyedén készíthet szelfit vagy csoportképeket. Bluetooth® kapcsolaton keresztül elérhető a földrajzi adatok begyűjtése funkció is, amely rögzíti az aktuális helyadatokat a csatlakoztatott mobileszközről vii, valamint a Proxy adatátvitel segítségével gyorsan továbbíthatja azokat okostelefonjára, vagy feltöltheti a felhőbe.

Az új Sony Cyber-shot HX99 és HX95 2018 októberétől kapható Európában.

Részletes információkért látogasson el a termékek weboldalára: HX99 / HX95

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...