Márciustól lesz megvásárolható a Panasonic két full frame szenzoros gépe

A Panasonic sajtóközleménye szerint a két full frame képérzékelős tükörnélküli rendszerkompakt, a Lumix DC-S1 és a Lumix DC-S1R március végétől lesz megvásárolható. Bár árakat egyelőre nem közöltek a még fejlesztés (finomítás) alatt álló készülékekhez, de a gyártó annyit elárult, hogy lesz High-Res (nagyfelbontású) mód, és HLG fotó mód. Ez utóbbi – ahogyan már a nevéből is sejteni lehet – lehetővé teszi a Hybrid Log Gamma filmes profil alkalmazásával a tág dinamikatartományú fotók készítését. A HSP kiterjesztésű fényképeket a HLG szabvánnyal kompatibilis eszközökön lehet majd megtekinteni.

Kép forrása: Panasonic

A Panasonic két új fényképezőgépe az elsők közt fogja kihasználni a legújabb HDR monitorok és kijelzők adta lehetőségeket: természetes hatású, tág dinamikájú felvételeket csodálhatunk majd meg. Míg a műsorsugárzó és filmkészítő ipar már egy ideje kidolgozott egy sor szabványt a HDR anyagok készítéséhez és megjelenítéséhez, a fotóipar eddig nem nagyon harapott rá a témára. A Panasonic kezdeményezése lehet az első lépés, hogy végre itt is beinduljon valami.

A két fotógép High-Res módja úgy működik, mint ahogyan azt már korábbról megszokhattuk: a készülékek több felvételből rakják össze a végső, nagyfelbontású fotót. Ehhez a vázba épített képstabilizátor az összesen nyolc felvétel között egy lépésnyivel elmozdítja a szenzort, hogy több részletet rögzíthessen. A bemozdulások elnyomására is lesz lehetőség, de hogy ennek milyen mértékű lesz a hatékonysága, az majd csak a tesztekből fog kiderülni. Egyelőre semmi konkrét információ nem érkezett a többi funkciókról, szolgáltatásokról. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.