Profiknak készült a TikeePRO 2+ time lapse kamera

A TikeePRO 2+ már nem az első specializált kamerája az Enlaps-nak. Az elődmodelleket, a Tikee-t és a TikeePRO-t lassan négy évvel ezelőtt, 2015-ben mutatta be a gyártó. A TikeePRO 2+ viszont már beépített GPS, WiFi és 4G LTE modulokkal is el lett látva, így teljesen önálló rendszerként kezelhető. A Full HD, 4K és 6K felbontású képanyagokat tehát vezeték nélküli módon is továbbíthatjuk számítógépünkre. A TikeePRO 2+ egyébként automatikusan továbbítja a felvételeket a felhőbe, és a készülék mellé adott MyTikee webes alkalmazás önállóan elkészíti ezekből a time lapse mozgóképeket.

Kép forrása: Enlaps

A kamera „szeme” 220 fokos látószöggel bír, amivel akár hatalmas panorámaképek is készíthetők. A gép lelke két darab Sony EXMOR R 16 0MP-es képérzékelő, melyek egyenként 4608 x 3456 pixelben rögzítik a világot. A fájlokat JPEG és/vagy DNG formátumban lehet elmenteni, így a későbbiek során akár átfogóbb utómunkának is alá lehet vetni ezeket. A rendszer microSIM és microSD kártyákat fogad, a természetben való használathoz pedig időjárásálló szigeteléssel van ellátva. Kapunk még beépített állványmenetet is, így akár masszív háromlábra is szerelhető a „notebooknál kisebb, dSLR-nél könnyebb” masina.

Kép forrása: Enlaps

A 12 800 mAh teljesítményű akkumulátor folyamatos töltéséről a beépített, 4,1 Wattos napelem gondoskodik, így akár tíz napig is garantált a folyamatos üzem (ha kikapcsoljuk a vezeték nélküli modulokat, akár 30 napra is magára hagyhatjuk a rendszert). Természetesen a TikeePRO 2+ le is zárható, így a „szarkák” nem tudják megfújni a helyszínről. A TikeePRO 2+ 6K felbontásával, beépített GPS moduljával, a legfeljebb 512 GB-os microSD kártyákkal való kompatibilitásával és a nagyobb autonómiájával különbözik a „sima” 2-es verziótól. A rendszer már előrendelhető az Enlaps-nál, ára kereken 1300 euró, és várhatóan augusztusban kerül a boltok polcaira. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...