Mi várható a Nikon D760-tól?

A Nikon D750 egy mára kiforrott, megbízható, funkciókkal rendesen megspékelt alsó középkategóriás dSLR, ami a gyártó talán egyik legjobb 24 MP-es full frame méretű képérzékelője köré épült. Ez volt a Nikon első tükörreflexes masinája, ami dönthető kijelzőt kapott, ráadásul egy bevált, már bizonyított AF rendszerrel is fel volt vértezve. A D750 viszont lassan öt éves, így már időszerű lenne az utód érkezése. A vélhetően majd a D760 névre hallgató fotógépnek viszont nem lesz könnyű dolga, hiszen aki időközben váltani akart (akár az APS-C kategóriából, akár magáról a D750-ről), az már megtette: az APS-C lapkás D500, vagy a full frame D850 páros egyszerűen tökéletes választás.

Szóval, mi várható a D760-tól, milyen paraméterekkel, tudással fogja a Nikon felvértezni, hogy visszarántsa magához a választás előtt álló fotósokat? Ne felejtsük, időközben kijött a Z 6 is, ami amellett, hogy igen jó tudású, jövőbiztos befektetést jelent, hiszen egyértelműen a tükörnélküli fényképezőgépeké a jövő. Persze, a D760 nem veszélyeztetheti a D850 eladásait sem, így hát nem lesz egyszerű dolga sem a marketingeseknek, sem a mérnököknek. Az elvileg jövőre érkező D760 nagy valószínűséggel megtartja a D750 két SD memóriakártya foglalatát, a D750 dönthető kijelzője az újoncnál talán már kihajtható is lesz, az 51 mezős AF rendszer helyére egy 100 alatti mezővel bíró egység érkezhet. Maradhat a 24 MP-es felbontás, a jelenlegi technológiákkal ez jelenti az ideális arany középutat.

Filmfelvétel téren is számolhatunk előrelépéssel, valószínűleg a D760 ugyanarra lesz képes, amire a Z 6. Persze, az ár is nagyon fontos szerepet fog játszani abban, mennyire lesz lelkes a fotós közösség, ha majd a kasszához kell fáradni a D760-nal. Egy biztos: én nem lennék most a fejlesztő/tervező csoport főnökének helyében!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...