Megjelent a Sony DSC-RX100 legújabb generációja

Úgy tűnik, a Sony rajongóinak nagyon bejött a DSC-RX100 kompakt, hiszen a gyártó már a sorozat hetedik generációját, az RX100 VII-et mutatja be. Persze, az is lehet, hogy a japánok generációnként adagolják a tutit, s majd a tizedik, vagy ki tudja hányadik iteráció lesz az igazi, mindent leigázó szuperkompakt. No, de nézzük, mit is kínál a DSC-RX100 VII, amitől olyan eget rengető masina lett!

Kép forrása: Sony sajtóközlemény

A Sony Cyber-shot DSC-RX100 VII lelkét, csakúgy, mint az elődmodellekét, egy 1”-os BSI-CMOS képérzékelő alkotja, amelyre egy ekvivalens 24-200 mm-es üveg rajzol. Ennek kezdő F-értékei 2.8-4.5, tehát maradt minden a régiben, ami az objektívet illeti. A szenzor viszont friss fejlesztésű, ez egy rétegelt BSI-CMOS lapka 20 MP felbontással. A képérzékelőn most még több fázisérzékelő található, mint eddig valaha, amelyek a Sony AF rendszerét szolgálják ki. Ez a fókuszrendszer ugyanazokkal a fejlett funkciókkal és módokkal rendelkezik, mint az A6400, vagy a csúcskategóriát jelentő A9: Real-time Tracking (valósidejű témakövetés) és Real-time Eye AF (valósidejű szemkövetés) is szerepel a listán.

Kép forrása: Sony sajtóközlemény

A sorozatfelvételi sebessége sem piskóta a gépnek, hiszen a 20 kép/mp úgy teljesül, hogy közben a keresőkép sem sötétül el. A DSC-RX100 VII hét másodpercen keresztül képes akár 90 kép/mp-re is, ám ekkor az AF és a fénymérés rögzül az első képkockánál. Mozgóképek felvételénél sem kell szégyenkeznie a kis készüléknek, hiszen a már természetesnek számító 4K mellett a Full HD felbontásban is brillírozik a rendszer. 1920 x 1080-ban 120 kép/mp a csúcs, míg a lassított felvétel továbbra is 1000 kép/mp-es frekvenciával történik. A mérnökök a videózás során hatékonyabban teljesítő képstabilizátort fejlesztettek, ami nem csak optikailag, hanem elektronikusan is stabilizálja a képet. Már van mikrofon bemenet is, és a felvételeinket megjelölhetjük portré állásúnak is, így a lejátszás során a gép elforgatja azokat.

Kép forrása: Sony sajtóközlemény

Bár az új RX100-as már nem kompatibilis a Sony PlayMemories alkalmazásával, de szerencsére a fotósoknak nem kell lemondaniuk az időzített felvételekről sem, ez a szolgáltatás ugyanis már a menübe foglalva várja a munkába fogást. A hátoldalon található érintésérzékeny kijelző dönthető, az elektronikus kereső gombnyomásra felugrik, és az akkumulátor is ugyanaz, mint a korábbi RX100-é. A Sony Cyber-shot DSC-RX100 VII nyitóára 1300 euró, ami nem kevés, de legalább a VI. generációhoz olcsóbban lehet majd hozzájutni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...