Meglepő kialakítású és tudású fényképezőgéppel támad a Phase One – frissítve

Megjelent a Phase One XT, ami egy új, középformátumú fényképezőgép rendszer első mérföldköve. Aki a lehető legjobb képminőséget keresi, de a hordozhatóság terén sem szeretne kompromisszumokat kötni, annak elsőrangú választás lehet ez az újdonság, ami három alegységből épül fel: a digitális hátfalból (jelen esetben: Phase One IQ4 150 MP, IQ4 150 MP Achromatic vagy IQ4 100 MP Trichromatic, az Infinity Platformra épülve), az XT kameravázból, valamint az objektívből. Elsősorban a tájfotósok és az épületfotósok kedvence lehet a Phase One XT, aminek az egyik kulcsfunkciója, hogy az X és az Y tengely mentén egyaránt el lehet tolni a felcsavart optikát (shift rendszer).

Sajtóközlemény

A Phase One bejelentette az új kamerarendszerét

Az XT egy utazásra kész, digitálisan integrált field-kamera, amely teljesen új szintre hozza a tájképfotókat.

Koppenhága, 2019. szeptember 10. – A Phase One bejelentette az XT kamerarendszert, amely új, minőségi határokat nyitott a tájképfotózás számára. Kényelemre és precizitásra tervezték. Az XT a legmagasabb minőségű, középformátumú kamerát csomagolja egy utazóbarát kialakításba. A Phase One IQ4 Infinity platform teljesítményével és Rodenstock lélegzetelállító optikáival az XT lett a legkompaktabb digitálisan integrált fullframe-középformátumú kamera.

„Az XT kamerarendszer tökéletesen ötvözi a rendkívüli képminőséget a fényképészeti technológiával. Sokoldalú, rugalmas és rendkívül intuitív a használata. Különálló egységek alkotják, amelyek digitálisan kommunikálnak egymással. A kompakt méretű XT-t könnyű használatra tervezték így a fotós a pillanat megörökítésére összpontosíthat.” – Drew Altdoerffer, Phase One termékmenedzser.

„Szeretem az XT-t. A Phase One IQ4 hátfal, a kompakt fényképezőgép-váz és a hihetetlen optikák kombinációja az, amire igazán szükségem van. Könnyen hordozható rendszer, hiszen egy kamerával és két optikával a válltáskámban még mindig azt érzem, hogy alig cipelek bármit is.„ – Reuben Wu, képzőművész tájképfotós.

A Phase One képes arra, hogy a fotográfia hagyományait egységbe forrassza a csúcstechnológiával, a finommechanikai megoldásokkal, mindezt a letisztult dán design szellemiségében. Az Infinity platform és a későbbiekben megjelenő objektívek lehetőséget biztosítanak további eszközök és megoldások integrálására. Mindez túlmutat a tájképfotózáson és további hagyományos fotós kategóriákban nyit majd új távlatokat.

Részegységek – Páratlan technológia

Az XT kamerarendszer a legmagasabb minőségű komponenseket integrálja:

  • A Phase One IQ4 150MP, IQ4 150MP Achromatic vagy IQ4 100MP Trichromatic, az Infinity Platformra épülve.
  • Az XT kamera váz kizárólag a Phase One IQ4-hez készült. Intuitív ergonómiával és egyszerű kezelőszervekkel rendelkezik, beleértve a kétfunkciós exponálógomb, amelyet a jövőbeli bővítre és testreszabhatóságra terveztek.
  • A Phase One eszköztára három új, a Rodenstock által gyártott optikával bővült. Az összes objektív fel van szerelve a Phase One új, digitálisan integrált, X-redőnyével (intelligensen vezérelt elektromágneses redőny):

o Az XT – Rodenstock HR Digaron-S 23mm f/5.6 a rendelkezésre álló legjobb minőségű ultra-nagylátószögű optika
o Az XT – Rodenstock HR Digaron-W 32 mm f / 4 kivételes minőségű nagylátószögű optika, nagy képkörrel és szinte torzítás nélkül
o Az XT – Rodenstock HR Digaron-W 70mm f / 5.6 normál fókusztávolságú objektív, kifogástalan képminőséggel és nagy képkörrel

  • Az XT kamerarendszer a 24mm-es eltolással teljes mértékben kihasználja a Rodenstock lencsék előnyeit, mind az X, mind az Y tengelyen. Az eltolás mozgása lehetővé teszi a fotósnak a perspektivikus torzítások kijavítását. Arra is használható, hogy hatalmas felbontású/léptékű panorámaképeket készítsen. Az XT váz intelligensen integrálja az eltolási pozíciót a képfájlba későbbi referencia céljából.

Elérhetőség és árazás

Az XT kamerarendszer már a Phase One partnerein keresztül elérhető világszerte:

https://www.tripont.hu/phaseone
http://www.phaseone.com

Minden kamerarendszerre 5 éves garancia vonatkozik, beleértve a korlátlan optika használatot a jótállási időszakra.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.