Az Olympus egy kis PEN-t is bemutatott: érkezőben az E-PL10

Kissé a háttérbe szorult ma minden más, hiszen a főszerepet egyértelműen az Olympus OM-D E-M5 Mark III fényképezőgép kapta – megérdemelten. Az Olympus azonban egy másik m4/3-os masináról is lerántotta a leplet: lefelé dönthető kijelzővel érkezik az E-PL10. Ezt a készüléket azonban Európában nem valószínű, hogy forgalmazni fogják, legalábbis a hírekben az szerepel, hogy Japán és Kína kap csak belőle.

Kép forrása: Olympus

Az E-PL10 szinte teljesen ugyanolyan lett, mint az E-PL9: az előlapja és a hátlapja megegyezik a két gépnek. No, de az E-PL10 3”-os, 1,04 millió képpontos érintőkijelzője lefelé is dönthető, így az önarcképek készítésekor pont szembe néz a fotóssal – kérésre akár tükrözött képet is kapunk, hogy a végleges fotót láthassuk a „keresőben”. A masina lelke továbbra is a régi 16 MP-es képérzékelő, és a jelfeldolgozó processzor sem változott. A Képstabilizátor itt csak 3 –tengelyes (kb. 3,5 FÉ előnyre képes), és az AF is kizárólag a kontrasztérzékelésre hagyatkozik.

A sorozatfelvételi sebesség 8,6 kép/mp, a mozgóképek felbontása pedig legfeljebb 4K lehet 30 kép/mp-es frekvenciával. A művészi szűrők immár finomhangolhatók, azaz magunk határozhatjuk meg, mennyire legyen erős a szűrő hatása az adott képre. Az E-PL10-ben WiFi és Bluetooth modul is megtalálható, így a vezeték nélküli funkciók és szolgáltatások nem szenvednek csorbát. Az Olympus PEN E-PL10 önmagában de az M.Zuiko 14-42 mm F3.5-5.6 EZ objektívvel szettben is kapható lesz november végétől, de árakat egyelőre nem közölt a gyártó. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...