Letölthető a Darktable 3.0 előzetes kiadása!

Szerintem senkinek sem kell bemutatnom az egyik legjobb ingyenes nyerskép-hívó szoftvert, ami Linux, MacOS és egy ideje már Windows alá is elérhető: a Darktable fejlesztői kiadták a v3.0 előzetes, úgynevezett „release candidate” változatát! Az új verzióban nem csak hibajavításokat és fejlesztéseket hajtottak végre, hanem egy sor új funkciót is bevezettek a felfrissített kezelőfelület mellett. A nyílt forráskódú szoftver felülete immár különböző témákhoz is igazítható – ezekből egy csokornyit fogunk is majd kapni a végleges 3.0 kiadáshoz.

Új hisztogram profil jelent meg, számos változáson ment keresztül a zajszűrés, de érkezett új 3D Lut átalakító modul, frissült a Picasa modul, ami immár támogatja a legújabb Google Photo API-t, gyorsult és általánosan jobb lett a címkéző modul, kaptunk új RGB görbék és RGB szintek modulokat, és számtalan kód optimalizálás használja ki a modern processzorokban rejlő képességeket. Újításokat kapott az átvilágító asztal, már használhatjuk a „selejtező” módot, valamint az új idővonal nézetet. A fejlesztők a szoftver felületét előkészítették a nagyfelbontású (4K és 5K) monitorokkal való használatra is.

Ezen kívül rengeteg egyéb változás keletkezett, ezek hosszas listája megtekinthető a fejlesztők weboldalán, ahonnan a Linux, MacOS, vagy Windows alá való 3.0RC is letölthető. Erre tessék.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...