A Hasselblad frissítette képfeldolgozó alkalmazásait

Megújult a Hasselblad Phocus névre hallgató, asztali PC-re és mobileszközökre telepíthető képfeldolgozó alkalmazása. A Phocus 3.5 egy sor új és átdolgozott funkcióval tetszeleg, míg a táblagépeken és egyéb mobil eszközökön futó Phocus Mobile 2 csupán apróbb átdolgozáson ment keresztül. Lássuk, mit kapunk az új Phocus asztali verziójával:

Kép forrása: Hasselblad

Az új eszközök és funkciók közt mindenkép említést érdemel a zöldes és lilás él-elszíneződéseket orvosló „defringe tool”, ami automatikusan érzékeli és eltávolítja ezeket a nemkívánatos színhibákat. Az automatikus működés mellett – természetesen – lehetőségünk lesz a kézi paraméterezésre is, így ahol kell, akár precízebb beavatkozásra is sort keríthetünk. A „világosság és kontraszt” beállító eszköz is új algoritmusokkal frissült, amelyek pontosabb tonális adjusztálást tesznek lehetővé, mint a korábbi verziókban.

Kép forrása: Hasselblad

Új az úgynevezett „Luma Mode” is, amely a görbék eszköznél található. Ezzel a kép világosságát lehet úgy módosítani, hogy az kevésbé hasson a színekre (ellenben az RGB görbékkel, ugye). A Phocus 3.5 továbbá olyan kódfrissítést is kapott, ami jobban kihasználja a számítógép videokártyájának grafikus egységét („Extended GPU usage opció”). Ennek a beavatkozásnak sebességnövelő hatása van, amit főleg a nagyobb képekkel való munka során fogunk majd észlelni.

Kép forrása: Hasselblad

A Phocus Mobile 2 v1.0.1 – amint azt fentebb említettem – csupán apróbb javításokat és módosításokat kapott. Elsősorban az általános működésre vonatkozóan érkeztek a foltok, de kapunk új objektív korrekciós profilokat is (pl. az XCD 45P-hez). Az alkalmazásba betöltött képek között immár azonnal zoomolhatunk, görgethetünk. A Phocus Mobile 2 v1.0.1 iOS és iPadOS alá érhető el, az Android rendszert használók hoppon maradtak. Bővebb infó és letöltési linkek a gyártó weboldalán találhatók. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...