Skyllaney Bertele: egy új márka és egy új objektív

Nem csoda, ha még nem hallottál a Skyllaney márkáról, hiszen ez egy újkeletű brit vállalkozás neve. A Skyllaney Opto-Mechanics szakemberei azonban már majdnem két évtizednyi szakmai tapasztalattal rendelkeznek, hiszen vállalkozásuk alapítása előtt már számos precíziós és komplex rendszeren dolgoztak többféle iparágban. A csapat most azonban saját fejlesztésekre összpontosít – a nagyratörő tervek első szülöttje az 50 mm F2 „Bertele” Sonnar Leica M bajonettel. A limitált kiadású objektív előreláthatólag 2021-ben kerül a boltokba; a szakemberek jelenleg az első 20 prototípus elkészítésén szorgoskodnak, melyeket fotósok közt osztanak majd szét, hogy begyűjthessék a véglegesítéshez szükséges visszajelzéseket.

Kép forrása: Skyllaney Opto-Mechanics

Dr. Ludwig Bertele német optikai-mérnök alkotta meg az eredeti 50 mm F2 Sonnar formuláját – az ő tiszteletére kapta a Skyllaney terméke a „Bertele” becenevet, hiszen a Skyllaney Opto-Mechanics 50 mm F2 „Bertele” Sonnart ez a korai dizájn inspirálta. A Skyllaney 50 mm F2 „Bertele” Sonnar üvegelemei becsillanás elleni bevonattal (AR) lesznek kezelve; a blende írisze kilenc darab lekerekített alakú lamellából áll, melynek nyílását F2 és F22 közti értékekre lehet beállítani. Az újdonság teljesen manuális működésű lesz, de megkapja az EXIF adatok átviteléhez szükséges 6-bites jelölést. Az objektív legkisebb tárgytávja 70 cm, ami igen nagynak számít ebben a tartományban.

Kép forrása: Skyllaney Opto-Mechanics

Első körben összesen 150 darab készül majd a Skyllaney 50 mm F2 „Bertele” Sonnarból, de kellő szintű érdeklődés esetén további százat gyártanának belőle. A lencserendszer feketében és ezüstben lesz megvásárolható, de ára egyelőre nem ismert. Bővebb információval a gyártó honlapján lehet találkozni. (Forrás: dpreview.com)

Kép forrása: Skyllaney Opto-Mechanics

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.