Már rendelhető a Pixii 12 MP-es távmérőse

Majdnem két évvel ezelőtt mutatta be gépterveit a francia illetőségű Pixii. A gyártó egy igen érdekes ötlettel állt elő: olyan fotógéppel bővítenék a piacot, aminek nem lenne kijelzője, hanem helyette az okostelefonunkkal kommunikálna. A Leica M-bajonettes alumínium váz azért kapott egy OLED státuszkijelzőt, így használat közben láthatjuk az expozíciós értékeket. Nos, a Pixii Model A112 most már előrendelhető, de aki azt hiszi, hogy ezzel majd olcsón megússza a „Leica-kalandot”, az nagyot téved. Az APS-C méretű lapkával szerelt készülékért ugyanis komoly pénzt kérnek, hiszen 2700, illetve 2900 eurót kell érte leszurkolni a webshopban.

Kép forrása: Pixii

A 4080 x 2732 pixeles képeket készítő készülék elektronikus központi zárral rendelkezik, DNG formátumban menti a fotókat, és a már említett Leica M-bajonettes objektívekkel használható (és persze a megfelelő konverterekkel másféle optikákat is felcsavarhatunk rá). Az optikai kereső 0,67-szeres nagyítású (53,6 fokos látószög), a fotógép egy 4 (2700 euró), illetve 8 GB-os beépített adattárra rögzíti a képeket, melyeket a vezeték nélküli összeköttetés (WiFi és Bluetooth) során másolhatunk okoseszközeinkre. Az 1000 mAh kapacitású akkumulátor is beépített, amit az USB aljzaton keresztül tölthetünk fel.

Kép forrása: Pixii

A 8 GB-os Pixii Model A112 „Space Grey”, vagy „Black Matte” színekben vásárolható meg. A gyártó a rendelésekre egyelőre nem adott pontos kiszállítási dátumot, de ezen a weboldalon minden folyamat soron követhető. (Forrás: dpreview.com)

Kép forrása: Pixii

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...