Nyilatkozott a JIP vezetője: ezek a terveik az Olympus-szal

A Toyokeizai szerkesztője készített egy interjút a Japan Industrial Partners vezetőjével, Shinichi Inagakival, aki a következő válaszokat adta a kérdezőnek:

  • A JIP nem szándékozik eladni, továbbadni az Olympus képalkotó részlegét, illetve annak tőkéjét. A JIP korábbi 30 befektetése sikeresnek mondható (nem csődölt be egyik sem), így bizakodóak, hogy az Olympus-tól átvett részleget is sikerre tudják vinni. Egy biztos: nincs szándékukban kiárusítani az Olympus hagyatékát. A JIP azt reméli, hogy egy éven belül (!) nyereségessé tehetik a fotós részleget, majd ezt követően már a JIP neve alatt akarnak új életet lehelni bele.
  • A JIP fenntartja az Olympus márkanevet és a tengerentúli piacokról sem fog kivonulni. Egy jó ideig még velünk marad az Olympus márkanév, az eladott termékek szervizelése és garanciális ügyintézése folytatódik („business as usual”). A JIP továbbra is jelen lesz pl. Európában is, amit a legfontosabb piacának tekint az Olympus. A tervek közt szerepel a Vietnámi gyáregység hasznosítása is.
  • A JIP új életet kíván lehelni a m4/3 rendszerbe. A siker kulcsa az egyedi funkciókra, szolgáltatásokra és technológiákra való fókuszálás. A JIP emberei azt tervezik, hogy az átlag-felhasználók piaca helyett inkább az üzleti-felhasználók irányába fordulnak, ahol „a maximumra lehet járatni a szolgáltatásokat”. A JIP tervei közt az is szerepel, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a videós szegmensre, amit eddig az Olympus kissé elhanyagolt (videokamerák és biztonsági rendszerek).
  • A humán erőforrások sorsáról egyelőre nem született döntés, még nem tudni, hogy minden szakembert átvesz-e a JIP az Olympus-tól. Nyilván a legjobbakat szeretné megkaparintani a vállalat. (Forrás: 43rumors.com)
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...