Ha épp nincs kéznél üveggömb..

..akkor valószínűleg megteszi majd Zenji UeharaSoratama” rendszere is, hiszen az előtétlencsével gyakorlatilag ugyanaz a hatás érhető el, mintha egy üveggömböt használtunk volna a fotózás során. A Zenjix Soratama rendszer alapvetően egy közgyűrűből és a „gömböt tartalmazó” előtétlencséből áll, mivel azonban a fényképezőgépnek erre a lencsére kell fókuszálnia, muszáj lesz makró közgyűrűt is közbeiktatni a váz és az objektív közé. Tehát a szettünk úgy fog kinézni, hogy:

Kép forrása: soratama.org

Mivel a Soratama 72 mm átmérővel rendelkezik, ezért a megfelelő le-, vagy felméretező méretváltó gyűrűt kell felcsavarnunk az objektív szűrőmenetébe. A gyártó 35 mm gyújtótávolságú lencserendszereket ajánl a Soratama használatához, ugyanis a képben látható gömb mérete ezzel a látószöggel lesz ideális.

Kép forrása: soratama.org

A Soratama 72 előtétlencse kb. 22-25 000 Ft-ért vásárolható meg; igény szerint távolságtartó közgyűrűket külön is meg lehet hozzá venni, ezek három darabos kiszerelésben érhetőek el, áruk szettben szintén 20-25 000 Ft környékén mozog. Alábbi videóban tekinthető meg a rendszer felszerelése és működése:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...