Bő 170 méteres mélységi merülhet ez a víz alatti drón

A drónok már szinte a mindennapjaink részévé váltak (épp most akarják ellehetetleníteni a magyar dróntulajokat egy elfogadhatatlan törvénytervezettel), ám nem csak repülő kamerákkal lehet érdekes felvételeket készíteni, hanem víz alatti távvezérlésű egységekkel egyaránt. A Geneinno nevű cég második víz alatti kamerája, a T1 Pro elsősorban ipari célokra készült, de számos olyan tulajdonsággal bír, ami a hétköznapi filmkészítők szívét is megdobogtathatja. Merülési mélysége majdnem 180 méter is lehet, s hogy ne kelljen odalent a sötétben tapogatóznunk, két előrefelé irányított, egyenként 3000 lumenes LED lámpa világítja meg a környezetet. A szerkezet része összesen hat rotor, sőt egy hetedikkel is fel lehet szerelni a gépet, ami az oldalirányú lebegést támogatja. A T1 Pro akkuja is figyelemre méltó, hiszen akár nyolc óráig is a vízben maradhatunk egy töltéssel.

Kép forrása: Geneinno

A T1 Pro maximális sebessége 2 m/mp, azaz 7,2 km/ó, kamerájának lelke pedig egy 1/2,3”-os, 12 MP felbontású Sony CMOS lapka, amire egy F2.5 blendeértékű optika rajzol (fix 1/30 mp-es záridővel). A beépített 128 GB-os memóriakártyára JPEG mellett DNG formátumban is menthetjük a képeket, vagy a legfeljebb 4K @ 30 fps felbontású videókat (Full HD-ban a 60 kép/mp is választható). Érdekessége a drónnak, hogy Full HD-ban élő közvetítés sugárzására is képes.

Kép forrása: Geneinno

Mivel vízben kissé bonyolultabb megoldani a távvezérlést, ezért a T1 Pro vezetékes módban irányítható. A gyártó kísérletezik a vezeték nélküli megoldással, de eddig nem sikerült átütő eredményeket elérni. Mivel a T1 Pro elsősorban ipari célokra lett kifejlesztve, ezért nem is csoda, hogy több olyan kiegészítővel szerelhető fel, ami kifejezetten ezeket a bevetéseket segíti (pl. hanglokátorral, vízminőség érzékelővel, robotkarokkal, lézeres mérőműszerrel stb.). Ennek tükrében nem is csoda, hogy az eszköz árát is inkább a céges felhasználók pénztárcáihoz igazították: a T1 Pro 3000 dollárba kerül. További részletekért kattints ide. (Forrás: petapixel.com)

Kép forrása: Geneinno

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...