Tervek 2021-re – idén tíz éves az MLZphoto!

Remélem, mindenkinek jól sikerült ez a fura szilveszter, nem vagytok (nagyon) másnaposak, és már főzitek a lencsefőzeléket! Bizonyára többen készültetek újévi fogadalmakkal, amiket majd több-kevesebb sikerrel be is fogtok tartani. Nincs ez másképp nálam sem, ráadásul 2021-ben jubileumi ünnepséget tartok! Az MLZphoto hivatalosan ugyanis idén tölti tizedik születésnapját; az első bejegyzés 2011. május 5.-i dátummal készült („Megérkezett az Olympus LS-20M zsebkamera”). A fotózással foglalkozó „részlegem” azonban jóval korábban indult, a fényképezőgépekről írt első beszámolóim még a Chip Magazin, majd a Cybergames.hu égisze alatt készültek (előbbinél 2003-ban, utóbbinál 2006-tól).

Bár az elmúlt években a sors komolyan megtépázta a fotóipart (voltak itt természeti katasztrófák, tüzek, világjárvány, világgazdasági összeomlás stb.), azért remélem, hogy sikerül idén legalább némi fellendülést elérnie. Ehhez majd én is igyekszem hozzájárulni újabb érdekes tesztekkel, bemutatókkal, de immár az MLZphoto szunnyadó YouTube csatornáját is kirángatom csipkerózsika álmából. Eddig a YT egyfajta passzív lerakatként szolgált, ahol az írásos tesztek főszereplőinek egy-egy funkcióját mutattam be bármiféle kommentár, vagy megjegyzés nélkül. Nos, ez reményeim szerint radikálisan változni fog!

Az okostelefonok igen erős térnyerése miatt valószínűleg ezeket a technológiákat is be kell vonnom az összképbe, tehát nem csak fotógépek, objektívek és a hozzájuk fűzhető kiegészítő termékek, hanem a telefonok, táblagépek és az azokhoz elérhető fotós kiegészítők, szoftverek (alkalmazások, appok) is bekerülnek a hírekbe, később pedig akár bemutatók, tesztek is felkerülnek az oldalra. Ezt a lépést, sajnos, nem lehet tovább halogatni – nem lehet tovább kikerülni ezeket az eszközöket; ezt a tényállást – ha tetszik, ha nem – a keménymagos fotósoknak is el kell fogadniuk, hiszen komolyabb filmek, neves magazinok címlapfotói is készültek/készülnek már telefonokkal, illetve azok közreműködésével.

Az MLZphoto továbbra is egy „egyszemélyes hadsereg”, azaz nekem kell állnom a sarat a vállalkozás minden területén: kapcsolatépítés, kapcsolattartás partnercégekkel, logisztika (a tesztelésre, bemutatásra szánt termékek leegyeztetése, lekötése, oda-vissza célba juttatása), termékfotózás, tesztelés, cikkírás, hírezés, sajtórendezvényeken való részvétel, könyvelés (!), és még ezer apró időrabló funkcióban, ami most eszembe sem jut. Mind ez nem lenne lehetséges nélkületek, a támogatásotok nélkül! Már az is nagy segítség, ha nem tiltjátok le az oldalon megjelenő hirdetéseket, és akár rá is kattintotok ezekre a felületekre (általában érdemes is, hiszen a partnercégek sok jó cuccot kínálnak gyakran nem kis kedvezménnyel)! Aki azonban aktívan, akár rendszeresen is szeretné támogatni munkámat, megélhetésemet (mert nincs más bevételi forrásom, az MLZphoto kitölti a teljes időmet) az ezt többféle módon is megteheti. A legelterjedtebb módszer a Patreon, ahol „patrónusként” már pár dollárral is beszállhatsz a segítők körébe. Alkalmanként pedig a Paypalon keresztül küldhetsz nekem támogatást, vagy ha nem vagy egyik szolgáltatónál sem regisztrálva, akkor az OTP Banknál működő számlámra (11773425-04680611) utalhatsz akár nagyobb összegeket is.

Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget és kívánok boldog, békés, sikerekben gazdag, egészségben töltött 2021-et!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...