Legendás objektívet éleszt fel a Leica

Kétféle változatban lesz kapható a Leica egyik ikonikus optikája: a Noctilux-M 50 mm F1.2 ASPH. fekete és ezüst verzióban kerül a boltok polcaira, azonban az ezüst variáns limitált, csupán 100 darabos példányszámban kerül le a gyártósorokról; ráadásul ezt a fényes verziót majd csak a Leica butikokon keresztül lehet megvásárolni. A klasszikus Noctiluxot 1966 és 1975 között gyártották – ez volt a világ első olyan objektívje, amiben aszférikus lencsetagot alkalmaztak a színhibák elkerülése érdekében. Az F1.2 kezdő F-érték pedig olyan hab volt a tortán, ami még a mai időkben is megdobogtatja egy fotós szívét.

Kép forrása: Leica

Az objektív modern kiadása a lehető legmesszemenőbbekig hű maradt az eredetihez, így hozza ugyanazt a „tökéletlenséget” (karaktert), amit a Noctilux produkált F1.2 blendenyíláson. F2.8-tól azonban olyan borotvaélessé válik a Noctilux-M 50 mm F1.2 ASPH. képe, hogy vigyázni kell vele, nehogy beleszeljen a monitorunkba.. Egyébként anno a Noctilux 50 mm F1.2-vel kezdte a Leica az ezüstöt feketére cserélni az objektívek tubusán, így a Noctilux-M ilyen szempontból is egy igazi mérföldkövet elevenít fel (ezért is lesz limitált az ezüst variáns).

Kép forrása: Leica

A Noctilux-M 50 mm F1.2 ASPH. a harmadik a „Leica Classics Range” termékcsaládjában. A fekete változatot potom 7700 dollárért vásárolhatjuk meg, míg a limitált variánsért már picit többet kell letenni az asztalra: 16 400 dollárt kérnek érte a cérnakesztyűs emberek. Bővebb infó a Leica weboldalán érhető el.

Kép forrása: Leica

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...