Ezt muszáj meglépnie az OMDS-nek, ha sikerre akarja vinni az Olympus örökségét

Egy igen ismert figura, Robin Wong legújabb videójában csokorba szedte számunkra, hogy mit kell tennie az OM Digital Solutions-nak, ha sikerre akarja vinni az Olympus örökségét. A videó maga csupán 16 perc, és Robin miatt muszáj megnézni, de azoknak, akik nem érnek rá, kijegyzeteltem a legfontosabb részleteket. Csapjunk hát bele!

Ne vesszen kárba ez a tökös kis rendszer!

  1. új szenzor – gondolom, ezt nem kell különösebben részleteznem. A 20 MP-es őskövületet el kell felejteni! Lapozzunk.
  2. be kell tartani a korábbi útitervet, ami az objektívekre vonatkozik. A rajongók egyrészt éheznek az új üvegekre, másrészt növeli a bizalmat, ha mindenki láthatja, hogy a jogutód komolyan veszi a termékfejlesztést és tartja az iramot.
  3. jobb elektronikus kereső és kijelző kell! A konkurencia időközben úgy elhúzott az Olympus mellett ilyen szempontból is, hogy azt fáj látni. Szóval, tessék csodát tenni!
  4. új menürendszer és kezelőfelületet a népnek! Az Olympus menüje egy rémálom. Olyan mélységekbe viszi el a fotóst, hogy akár órákat is el lehet tölteni a funkciók beállításával. A Sony is meglépte, tessék követni!
  5. videós részleg fejlesztése. Bár az Olympus OM-D gépcsalád legújabb tagjainál már nem nevezhető kezdetlegesnek, vagy rossznak a videós részleg, azért még lenne hová fejlődni.
  6. a Mesterséges Intelligencia és a számítógépes képalkotás adta lehetőségek implementálása. Ha utol akarjuk érni az okostelefonokat, akkor, bizony, ezeket az opciókat is ki kell használni!
  7. nagyobb képérzékelőt a Tough gépekbe! Robin legalább 1”-os lapkákat ajánl – és igaza van!
  8. komoly löketet kellene adni a marketingnek, mert az igencsak gyenge lábakon állt eddig.
  9. komolyabb együttműködésre lenne szükség a Panasonic-kal. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy a Panasonic a legnagyobb és legfontosabb klubtag a m4/3 rendszerben. A Pana nem ellenség, hanem stratégiai partner, így például érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy a két gyártó közti kompatibilitási kérdéseket végre felszámolják (pl. kettős képstabilizáció nem működik gyártóidegen optikákkal stb.).
  10. lejjebb kellene venni a tipikus japán berögződéseket, és fogékonyabbnak kellene lenni új, külső ötletek iránt.

Robin bőségesen kifejti elképzeléseit, mindenképp érdekes anyag azok számára, akik szívükön viselik az Olympus jövőjét.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.