Immár hivatalos: jön a Nikon Z 9!

Ma korareggel a Nikon végre hivatalosan is elismerte, hogy nem véletlenül zörgött az a bizonyos haraszt! Amint az sejthető volt, a MILC zászlóshajó lelkét egy teljesen új, több rétegből álló képérzékelő alkotja majd, aminek adatait egy eddig soha nem látott erejű adatfeldolgozó rendszer alakítja képeké. A Z 6/7 formavilága marad, de a Z 9 beépített portrémarkolattal fog érkezni csakúgy, mint tükörreflexes párja, a D6. És igen, lesz 8K felbontású videók felvételére is lehetőség! Bár a gyártó eddig nem közölt további műszaki részleteket, az biztos, hogy a készüléket úgy tervezik, hogy az túlmutasson a D6 dSLR váz tudásán! Íme, a hivatalos sajtóközlemény:

Sajtóközlemény

A NIKON BEJELENTI A Z 9 VEZETŐ TELJES KÉPES TÜKÖR NÉLKÜLI FÉNYKÉPEZŐGÉP FEJLESZTÉSÉT

A Nikon örömmel jelenti be a Nikon Z-bajonetthez való első vezető fényképezőgép fejlesztését: a Z 9 fényképezőgépet. A teljes képes (Nikon FX formátumú) tükör nélküli fényképezőgép a tervek szerint 2021-ben fog megjelenni, és jelentős technológiai és teljesítménybeli ugrást jelent majd.

A Z 9 egyesíti a Nikon úttörő technológiáit annak érdekében, hogy a Nikon történetének legjobb állókép- és videofelvételi teljesítményét hozza el. Új fejlesztésű, FX-formátumú, rétegelt CMOS-érzékelőt és új képfeldolgozó rendszert használ. A Z 9 fényképezőgép a profik, a lelkes haladó fotósok és a filmesek egyre bővülő igényeinek megfelelően támogatja a 8K-s videorögzítést, valamint a különböző, videóval kapcsolatos műszaki adatokat, amelyek a legkülönbözőbb igényeknek és munkafolyamatoknak egyaránt megfelelnek.

A Z 9 korábbi digitális SLR és tükör nélküli fényképezőgépekét meghaladó kivételes teljesítménye és kezelhetősége páratlan élményt nyújt a felhasználók számára.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...