Az Olympus felvásárolja a Kodakot?

Az már köztudott tény, hogy a Kodak bajban van. A gyártó nem csak filmeket, fényképezőt, hanem szenzorokat is gyárt(ott), így nyugodtan mondható, hogy van némi tapasztalata e téren.

Ha egy kicsit továbbgondoljuk a dolgokat, akkor akaratlanul is kilyukadunk oda, ahová sokan nem is gondolnák: az Olympus (például) szeretne a pletykák szerint végre saját képérzékelőt tenni a következő generációs fényképezőibe (egyelőre a profi PEN-ről volt szó), amihez állítólag a Panasonic gyártósorait venné igénye (tehát saját tervezés lenne az egész, csupán a gyártást bíznák a régi „haverra”).

Igen ám, de ha egy picit még tovább merészkedünk – persze, csak elméleti síkon -, akkor könnyen bevillan az ötlet, hogy mi lenne, ha az Olympus esetleg felvásárolná a Kodakot. (- Hatásszünet -) Már hallom a kórust, hogy az Olympus sem áll valami rózsásan, honnan lenne pénze még egy ilyen akvizícióra is? Nos, egyrészt gondoljunk csak a PC-s világból merített példára, mikor a csőd szélén álló AMD felvásárolta az ATI-t. Akkor is világszerte meghökkent mindenki és máris mindkét vállalat csődbe menetelét prognosztizálták, pedig milyen klasszul kijöttek közös erővel a slamasztikából!

Másrészt (ha már így kezdtem..), az Olympusnak van pénze. Az Olympus nem csak a fotós divízióból áll; saját weblapjuk elmondása szerint igen komolyan érdekeltek az orvosi felhasználásra szánt endoszkópok, valamint egyéb egészségügyi eszközök gyártásában, amit a diagnózis és a kezelés során is használnak világszerte. Ezeken felül gyártanak még orvosi és ipari célú mikroszkópokat is – a lényeg, hogy ezek mind kövér hasznot termelő ágazatok, ahonnan bőven lenne elcsapolható pénz. És már több olyan Olympus fényképezőgép is napvilágot látott az elmúlt években, amiben Kodak szenzor volt..

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.