Nagyon ficereg az Olympus

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy eddig csak pletykákról van szó, tehát senki se vegyen mérget a következő sorok valóságtartalmára! Meglepve olvastam, hogy az Olympus új (Európai) vezetője „rendet” akar tenni, ami annyit jelent, hogy középtávú pénzügyi céljait emberek elbocsátásával fogja (nagyrészt) megvalósítani. Ahogyan a mirrorlessrumorson olvasható (bár a srác angolja nem túl fényes), meg akar szabadulni a „feleslegtől”, ami eddig a Japán kulturális szokások miatt nem történhetett meg (magyarán lecsap pár herét).

No, a rossz hírek után jöjjenek a jó hírek, már ha igazak! Állítólag az összes PEN-ben új szenzor lesz (ez igazából nem is nagy újság és logikus lépés lenne, hiszen a régi, E30-ban debütált 12 MP-es érzékelő már nem hegyezhető tovább). Az E-P3-ban pedig nem egy, hanem két jelfeldolgozó processzor lesz, ami nem csak a működési sebességnek fog jót tenni, hanem lehetővé teszi olyan új (akár) művészi szűrők, vagy Full HD filmfelvétel bevezetését, amit az egyke CPU már nem bírna szusszal.

Korábban már volt szó arról, hogy az Oly saját szenzort óhajt (végre) tervezni, amit majd elvileg a Panasonic fog neki legyártani; most fény derül majd az összes pletyka igazságtartalmára. Június vége a kulcsszó, akkor majd lehull a lepel a teljes igazságról. Csak bírjuk ki addig 🙂

Update: sajnos, hiteles forrásaim szerint egyik sem igaz, ami az E-P3-t illeti. Nem lesz (saját) új szenzora, nem lesz duál processzora. De az AF nagyon gyors lesz. Nesze neked..

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.