Elázott a Nikon – hivatalos bejelentés

Immár megérkezett a Nikon hivatalos sajtójelentése is az üggyel kapcsolatban, amiről a mai nap során már beszámoltam. Íme:

  1. Károk: Jelenleg az összes épület első szintje víz alatt áll. A kárfelmérés jelenleg is zajlik. Egyelőre nem kaptunk hírt sérülésekről, emberi áldozatokról. Október hatodikán a gyárüzem felfüggesztette működését.
  2. A Nikon üzleti teljesítményére való hatások: Jelenleg minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy felmérjük a helyzetet, hogy milyen hatással vannak, lesznek a károk a Nikon üzleti ügymenetére. Amint rendelkezünk részletes adatokkal, azonnal közleményben fogjuk kihirdetni azokat. A cég pénzügyi előrejelzését majd az adataink alapján módosítjuk.
  3. A helyreállítás: Egyelőre a kárfelmérés zajlik, s még nem látjuk, hogy pontosan mikor lesz lehetséges a munka ismételt felvétele, azonban törekszünk a minél előbbi helyrehozatalon és az üzem ügymenetének beindításán. A Rojana Industrial Park vezetőségével, valamint más cégekkel és a Japan External Trade Organization-nel (Japán Külkereskedelmi Szervezet) közösen kérvényeztük a tájföldi kormánynál az ipari létesítmény lecsapolását.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.