Új kompakt fényképezőgépek is érkeztek az Olympustól

Bár úgy tűnik, az OM-D gépcsalád első tagja, az E-M5 elviszi a műsort, azért nem árt egy pillantást vetni a japán gyártó kompakt újdonságaira sem. Íme a sajtóanyagok:
 
SH-25MR
 
Az Olympus Utazó kollekciójának új, SH-25MR névre hallgató tagja igazi meglepetéseket rejt elképesztően vékony házában. Ilyen funkció a Multi-felvételi üzemmód, mely 1080p Full HD videó készítésének lehetőségét kínálja fotózás közben – vagy a több látószögű felvételi mód, melynek köszönhetően egyszerre készíthetünk fotót tele- és nagylátószög objektív beállítás mellett. Talán a legnagyobb meglepetést azonban a felvételkészítés közben tapasztalható villámgyors reakcióidő és a kiváló képminőség jelenti. Az éles képek és a gyenge fények között nyújtott teljesítmény még a legigényesebb utazókat is lenyűgözi.
 
A fantasztikus képminőséghez nagyban hozzájárul a Multi-motion Movie IS képstabilizátor és az iHS (Intelligencia, nagy érzékenység és nagy sebesség) technológia, mely nagymértékben javítja az eredményességet akár kihívást jelentő felvételi körülmények között is. Számos további funkció teszi a vékony SH-25MR modellt kedvenc útitársunkká – például a nagyon sokoldalú, 12.5x nagylátószögű zoom optika (ekv. 24-300 mm) és a különösen gyors GPS és elektronikus iránytű, melyek a helymeghatározást mindössze 10 másodperc alatt végzik el. Az SH-25MR 2012 áprilisától érhető el, 99.999.- HUF áron.
 
 
SZ-31MR
 
Az Olympus előző ‘Super Zoom’ zászlóshajója igen különleges kialakítással büszkélkedhetett: három rekorder jellemzőt is találhattunk a szuperkompakt és pillekönnyű fényképezőgépben. Az örököse azonban még ennél is lenyűgözőbb. Az új SZ-31MR továbbra is a legkönnyebb, legkisebb (és legcsinosabb) házzal bír a 20x zoomnál nagyobb objektívvel rendelkező kompaktok kategóriájában. A zsebméretű gépek között ma elérhető legjobb minőségű videofelvétel lehetőségét kínálja – emellett az SZ sorozatú Traveller gépek elsőként biztosítják 1080p Full HD videofelvételek és 16 megapixeles fotók egyszerre történő rögzítését az Olympus forradalmi Multi-felvétel (Multi-recording – MR) technológiájának alkalmazásával. Az új Traveller zászlóshajó kiválóan mutatja be az Olympus legújabb fejlesztéseit: az AF gyorsabb, az LCD kijelző nagyobb fényerőt biztosít, valamint – az új érintésérzékeny kijelző-technológiának köszönhetően – ügyes funkciók (például a Multi Framing, illetve a Live Guide – segítik a minden eddiginél egyszerűbb és kézenfekvőbb használatot.
 
A kiváló, új iHS (Intelligens, nagy érzékenységű és nagysebességű) technológia által tökéletes felvételeket készíthetünk a már kihívásnak minősülő viszonyok között is – például gyenge fény, vagy ellenfény mellett is. Ráadásul: az SZ-31MR nagy sebességű képrögzítésre és videofelvételre képes, valamint a fotók megtekintéséhez diavetítés funkciót kínál – háttérzenével és áttűnés-effektekkel. A fényképezőgép 24x zoommal (ekv. 25-600 mm) felszerelt, nagylátószögű objektívje az optikai mérnöki munka kisebb csodájának számít – felülmúlja a könnyű utazó fényképezőgépek kategóriájának összes szereplőjét és fantasztikus közelképeket, valamint a felvételkészítéshez egyedülálló rugalmasságot biztosít. Az SZ-31MR 2012 március végétől, 119.990.- HUF áron kapható.
 
 
Tough TG-820 és TG-620
 
A szuper-ellenálló kompakt fényképezőgépek között szuper-ellenállónak lenni már nem elég. A két legújabb generációs OLYMPUS TOUGH kompakt új mércét állít fel az Olympusra jellemző ellenálló-képesség* és az elképesztő képminőség által. A titok a TG-620 és TG-820 típusokban megtalálható új iHS (Intelligence, High Sensitivity and High Speed – Intelligencia, nagy érzékenység és nagy sebesség) technológiában rejlik. Az iHS segítségével kiváló felvételek készíthetők rossz felvételi körülmények között is – még az olyan extrém sportolók számára is, akiknek igazi kihívást jelent az akció közben történő felvételkészítés. Az iHS teljes mértékben kihasználja az új 12 megapixeles, hátulról megvilágított CMOS szenzor és – az eredetileg D-SLR fényképezőgépek számára tervezett – TruePic VI képprocesszor által biztosított teljesítményt, melynek köszönhetően a gyenge fényben történő felvételkészítés lényegesen egyszerűbben kivitelezhető, a gép reakcióideje sokkal kisebb, valamint a téma felismerés is gyorsabb. Ezáltal a gyorsan mozgó témák, az éjszakai felvételek és más, bonyolultabb megoldást igénylő körülmények sem jelentenek akadályt.
 
Természetesen mindkét TOUGH kompakt vízálló, ütésálló és fagyálló. A TG-820 ráadásul törésálló is 100kg terhelésig. Így a Full HD videók és a kiváló fotók készítése közben egyáltalán nem kell aggódnunk a fényképezőgép alkotóelemeinek épségéért – például a nagypontosságú, 5x optikai zoommal ellátott nagylátószögű (ekv. 28 mm-140 mm) objektívért és a kiválóan látható, fokozottan karcálló, 3” méretű 1 030 000 képpont felbontású HyperCrystal III LCD kijelzőért (TG-620: 460 000 képpont). A két TOUGH kompakt 2012 február közepétől érhető el – a TG-820 97.990.- HUF áron, míg a TG-620 89.990.- HUF  áron kapható.
 
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.